Kortfilmsbloggen Hver uge - verdens bedste kortfilm

Den Endelige Løsning

I denne uge viser vi to imponerende kortfilm fra Vestdanmarks alternativ filmuddannelse SUPER8. Den består af tre instruktører, tre producere og tre manuskriptforfattere per årgang. Forløbet varer op til tre år med optag af nye elever hvert andet år. Uddannelsen er støttet af Filmby Aarhus og Aarhus Filmværksted, men det er elevernes opgave at organisere og strukturere uddannelsesforløbet.

Anden film Den endelige løsning beskrives af instruktør og manuskriptforfatter Alexander Bak Sagmo, som en filosofisk refleksion over kærlighed. I et apokalyptisk miljø, har han og hun en samtale om deres kærlighed til hinanden. Pludselig bliver samtalen afbrudt, og ordene bliver overflødige.

Instruktør: Alexander Bak Sagmo. Manuscript: Alexander Bak Sagmo. Medvirkende: Nanna Marie Axelsen (Hun), Ulrik Waarli Grimstad (Han). Producer: Emilie Lausch. Fotograf: André Hansen. Scenografi, kostumedesign & make-up: Louise Kongsted. Tonemester & lyddesign: Nicole Cecilie Bitsch Pedersen. Klipper: Simon Sørensen. Denmark, 2012, varighed: 12min

Manden der ikke kan ses fra den 9/9

Den endelige løsning kan ses fra den 10/9

Om denne blog

Ingen begynder deres karriere med et millionbudget og to timer på det hvide lærred. Først skal filmskaberne bevise, at de kan levere noget enestående på få minutter. Således begyndte karrieren for dem, vi oplever i biograferne i dag, og sådan udfolder den sig lige nu for dem, vi kommer til at se film fra i fremtiden. Alligevel lider kortfilmen af en begrænset levetid og et smalt publikum. Det gør Information noget ved, og viser nye kortfilm hver uge.

Vært: Oliver Riel

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

I min optik begår du en historie løs forbrydelse Sagmo,hvordan kan et normalt tænkende menneske fremstille-den endelige løsning på denne måde-vi er i gaskammeret.

Der var ingen erotik der eller forløsning-Folk blødte ud af alle krops åbninger -næse-øre-skede og anus og det var en enorm smertefuld død-der var kun blod ,lort og væske og utroligt angst og fornedrelse.

Finder artikel og præsentation ganske ulækker-skam jer.

Søren Kristensen

I "Vi de druknede" har Carsten Jensen en tilsvarende scene hvor to finder sammen i et mørkelagt beskyttelsesrum som er ved at styrte samme om ørene på dem. Koblingen forekommer mig lige så usandsynlig som denne scene. Bliver man -eller bare nogen - liderlig, når de står over for udslettelse eller truslen derom? Jeg tror det ikke, men det kunne være interessant at vide om der er noget om snakken. Som filmtema er det i hvert fald fuldstændig uinteressant. Ud fem stjerner giver jeg 0.

@Søren.
Det er faktisk ikke helt ukendt det med at dyrke sex. Om det har været tilfældet i KZ-lejre ved jeg ikke, men det er velbeskrevet fra Sovjets GULAG-lejre. Mener også at jeg har læst om det ifm. WTC. Om det er udtryk for liderlighed er jeg straks mere usikker på.

Personligt finder jeg det mere usandsynligt at en blind ikke vil vide om der er andre mennesker tilstede. At hun vil kigge så meget. At de ikke har sko o.s.v.

MEN: Hvad er filmens budskab.

Det jeg mener er at der i en kortfilm altid vil være skåret hjørner, og at der ikke er plads til de store filosofiske udredninger og forklaringer, personkarakteristik m.m.