Kristoffer Holm Pedersens blog

Hvem savner England?

Du kender dem sikkert fra din egen vennekreds: Det var dem der i dagene op til Champions League-finalen sidste måned gik rundt med et selvtilfreds smil i ansigtet og påstod at den rent engelske finale mellem Chelsea og Manchester United var et bevis på, at Premier League er den bedste liga i Europa (og som, da man spurgte dem om det så også betød, at de portugisiske og franske ligaer var verdens bedste i 2004 da Porto vandt over Monaco, blot mumlede et eller andet om proportionsforvrængning og nævenyttighed).

Ja, det er dine anglofile fodboldvenner der er tale om: Dem der helt ærligt mener at Wayne Rooney er en af de ti bedste angribere i verden; dem der ikke kan se at de engelske holds kalkulerende, defensive kontrafodbold er mere italiensk end Inter, Milan og Romas spillestil tilsammen (for for anglofile fodboldvenner er "italiensk" naturligvis det værste skældsord der findes); og det er dem man i disse dage ikke kan føre en samtale med, uden at de straks udbryder: »Men hvor er det synd at England ikke er med til EM«.

Nej, det er ikke synd at England ikke er med til EM. For hvis England havde været med, havde vi andre nu skulle trækkes med den mest kedelige og primitive omgang fodbold på denne side Ural-bjergene dikteret af den i så fald stadigt siddende engelske manager Steve McClaren. Vi skulle læse den ene pro-engelske hjemmeside efter den anden om hvor store favoritter Three Lions var. Og vi skulle se det ene voldelige hooliganoptrin efter det andet where ever England nu spillede sine kampe.

Alt det klarer vi såmænd udmærket uden England: Åbningskampen mellem Schweiz og Tjekkiet var som ventet en primitiv og lidt tam affære der dog fik den rigtige vinder (ja, det var synd for Schweiz at de mistede deres topscorer, men come on de havde ikke fortjent at vinde). Det er svært at finde en avis der ikke har Tyskland og Spanien som store favoritter til at mødes i finalen. Og voldelige hooliganoptøjer skal de tyske og polske fans nok selv sørge for, godt opildnet af århundreders bitterhed, krig og fordomme og et polsk ugeblads billeder af den polske træner Leo Beenhakker med Michael Ballacks og Joachim Löws afhuggede hoveder i hænderne (se billedet i toppen af dette indlæg).

Så hvad skal vi dog med England til dette EM?

Nej, vent to år, til Verdensmesterskaberne i Sydafrika. Så skal England under ledelse af italieneren Fabio Capello nok være der. Og hive guldet hjem til fodboldens hjemland for første gang i 44 år.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu