Note
Læsetid: 1 min.

KLASSISK

Kultur
26. september 1996

Barokt I Odenses Sct. Hans Kirke (27. sept. kl. 20) kan De høre musik af to af den italienske baroks kendte navne: Corelli og Vivaldi. Førstnævntes Concerto grosso op. 6 nr. 3. Derefter kunne det være spændende at høre Gudmundsen-Holmgreens Concerto grosso, men det bliver en anden gang, for Corelli afløses af mere gammel musik, nemlig Vivaldis Fagotkoncert nr. 24. Senere på koncerten spilles Gustav Holsts St. Pauls Suite og Benjamin Brittens Simple Symphony. Odense symfoniorkester dirigeres af Hannu Lintu.

Nytysk I København er der Stockhausen-festival. 27.sept. kl. 20 spiller fløjtenisten Kathinka Pasveer og klarinettisten Suzanne Stephens i Radiohusets Koncertsal. Værker af Stockhausen. 28. sept. kl. 20 spilles den elektroniske musik (Weltraum) fra operaen Freitag aus Licht i Radiohuset. 30. sept. spiller Ellen Corver (samme tid og sted) klaverstykker af Stockhausen. 1. sept. er der foredrag og spil med komponisten og hans interpreter (samme tid og sted). 3. okt. kl. 20 spiller Radiosymfoniorkestret Gruppen i Tivoli. Festivalen slutter 4. okt., hvor Radiokoret opfører Welt-Parlament kl. 20 i Radiohuset.

Art Project Endnu et Kulturby 96-projekt med vingefang - ideen bag Art Project er enkel: En række kunstnere har fået til opgave at præsentere musikere og komponister, som enten har været afgørende for deres egen kunstneriske udvikling, eller som betragtes som potentielle musikalske nøglepersoner fremover. Vi henleder opmærksomheden på den 28. sept., hvor Steve Reich og hans musikere kommer til det nye koncerthus VEGA på Vesterbro. Den 29. sept. kommer Kronos Kvartetten til VEGA sammen med Diamanda Galás. Koncerterne er kl. 20, men der foregår aktiviteter omkring de medvirkende hele dagen. For yderligere oplysninger: Xenia Foss på K96: 33 25 89 06 og Lisbeth Møllegaard på VEGA: 33 25 70 11.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her