Note
Læsetid: 1 min.

KLASSISK

Kultur
12. september 1996

ISCM festival Den store festival for samtidsmusik, ISCM Verdensmusikdagene, byder i dag på tre koncerter i København. Kl. 15 spilles værker af Francis Dhomont, Rolf Wallin og Birgitte Alsted i Tycho Brahe Planetariet. Kl. 17 er der koncert på Nationalmuseet, hvor André Laporte, Jesus Torres, Jeanny Sun Ying-Chieh og Ole Buck spilles. Dagen slutter med koncert i Tivolis Koncertsal, hvor Radiosymfoniorkestret under Thomas Dausgaard spiller værker af Bright Sheng, Jouni Kaipainen, Caspar Johannes Walter og Witold Lutoslawski.
Inf. om fredag- og lørdagsprogrammet: Tlf. 33 32 32 43.

Opera I aften er der premiere på Händels opera Xerxes på Det Kgl. Teater. Det er den tyske gammelmusik-ekspert Reinhard Goebel der står i spidsen for solister og Concerto Copenhagen. Opførelsen af Xerxes er et af Goethe Instituttets største satsninger i Kulturby 96. Iscenesættelse: Sebastian Baumgarten; scenografi: Dorte Holbek. Operaen opføres også 14., 16. og 18. september.

På sporet... På Statens Museum for Kunst er man stadig på sporet af det 20. århundredes musik. Søndag kl. 14-16 er årstallet 1962: Værker af Erik Hagens og Søren Georg Jensen. Toccata nr. 1 for harmonika af Ole Schmidt og Dualisme af Finn Savery (fremført af musikere af Det Fynske Musikkonservatorium). Skuespil af Ernst Bruun Olsen og revy af Rifbjerg, film af Palle Kjærulff-Schmidt.

Kirkekoncert Søndag kl. 14 er der koncert i Absalons Kirke (Sdr. Boulevard 73 i København). Pauline Sæther, sopran. Jørgen Ellegård Frederiksen, orgel. Værker af Langlais, Benna Moe samt Flemming Friis.

Converted with HTML Markup 2.2 by Scott J. Kleperhttp://www.printerport.com/klephacks/markup.html
ftp://htc.rit.edu/pub/HTML-Markup-current.hqx

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her