Note
Læsetid: 2 min.

LIVEMUSIK

Kultur
19. september 1996

Deepfried Toguma stod med deres debut-cd for et af dette års mest fascinerende og givende danske udgivelser. Gruppen består af en guitarist - Martin Lind, en sampler-operatør - Frithjof Toksvig, og en flamencosanger - Gustav Carl Rey Henningsen. Nu vover gruppen en arm og optræder for første gang live med deres eksperimentelt afsøgende udtryk i samarbejde med DJ Tanja.
I aften, Færgen Kronborg, Kbh

Dodgy er en neopsykedelisk britisk trio, der formår at blande pop med syre, fængende omkvæd med spacede guitarer og flotte tresserharmonier med et godt solidt beat. De er en fryd af udadvendthed og musikalitet på en scene, og deres nyeste album, Free Peace Sweet, lover rigtig godt for koncerten.
I aften, Loppen, Kbh.

Kashmir er en dansk trio, der har taget et syvmileskridt med deres andet album, Cruzential, hvor gruppen delvist har forladt deres afsæt i funkmetal, for at spille en langt bredere favnende og melodisk type musik, der uden slinger formår at trække på alt fra syrerock til folk.
I aften, Pumpehuset, Kbh, fr. d. 20, Kulturhuset, Roskilde + lø. d. 21, Elværket, Holbæk.

Mew er et iørefaldende, melankolsk pop-ensemble, hvis udgangspunkt er det sted hvor det støjende møder det drømmende med et underliggende guitargroove og et stænk popskæv finurlighed.
Fre., Forbrændingen, Albertslund. Tirsdag, Rust, Kbh.

Humleridderne har med hittet "Malerhjerne" og det dertil hørende album - "Jeg Gir En Omgang Hvis Du Gir To" - i den grad ligget i spidsen for den dansksprogede hiphop-revival, vi nu lykkeligvist oplever. Og de er både festlige, vittige, oplagte og kompetente kandidater til titlen Danmarks Mest Populære Rappere p.t.
Fr., Pumpehuset, Kbh. + lø., Baltoppen, Ballerup.

Jazzgruppe 90 & The Jungle Experience. Der er lagt op til en festlig aften, når dette store ensemble vil kaste sig ud i ny musik, bygget op omkring et afro-cubansk bata/percussion-team, ledet af Rune Harder Olesen.
Fredag, Copenhagen Jazzhouse.

Rockers Hi-Fi Gruppen stammer fra Birmingham, og spiller en blanding af old school reggae-dub og new school beats, en suppe af dub, lounge-core, easy listening, skæv moog plus masser af bas og trommer, altså kort sagt The Rockers Sound. Late night disko med DJ T.O.M. og Funky Stuff.
Lørdag, Loppen, Kbh.

Propdenoppop Klop præsenterer nytilkomne danske Taste Like Glue plus support-band. Ud på natten er der selvfølgelig Natklop Disk.
Lørdag, Stengade 30, Kbh.

Nikolaj Bentzon Brotherhood gør sig i sofistikeret jazzfunk med flotte riffs og masser af energi fra en boblende, groovy bund.
Lørdag, Copenhagen Jazzhouse.

Rocket From The Crypt er et af disse års heftigt populære kult-punk bands, der et sted beskrives som "en Supersuckers/ Nirvana-hybrid med motorolie i håret, biler og piger på hjernen og nogle af 90'ernes bedste punk rock sange i ærmet".
Søndag, Loppen, Kbh.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her