Note
Læsetid: 2 min.

LIVEMUSIK

Kultur
12. september 1996

Robert Forster er australsk singer-songwriter med fortid i legendariske The Go-Betweens og et par soloalbums bag sig; stille og eftertænksomme sange af høj kvalitet. I Kbh. får han support af Port Friendly, lovende dansk guitarkvartet.
To. d. 12, 1000Fryd, Aalborg + fr. d. 13, Loppen, Kbh.

Think About Mutation dyrker den folkekære sammenblanding af metal-riff, industrial, techno, danserytmer og samplinger i en ekstrem og yderst brutal form. Musikalsk terrorisme fra det tidligere Østtyskland.
To. d. 12, Stengade 30, Kbh.

Flow er et dansk band med et debutalbum i bagagen og en lyd, der er blevet beskrevet som "60'erne i 90'erne". Der er ikke så sindssygt langt til britpoppen, med andre ord.
To. d. 12, Café Rust, Kbh., fr. d. 13. Forbrændingen, Albertslund + lø. d. 14, Rampelyset, Silkeborg.

Mike Flowers Pops Flowers var en af de allerhurtigste, da der skulle spindes guld på easy listening-dillen, og hans humor - Björk eller Velvet Underground udsat for kor og orkester, anyone? - har ind til videre reddet projektet, der har udmøntet sig i albummet A Groovy Place. Desuden markerer hans københavnerkoncert åbningen af det nye Musikkens Hus - Vega på Vesterbro i København, så det skal da nok blive spændende.
I aften, Huset, Århus + fr. 13, Vega, Kbh.

Lars H.U.G. er som Las Vegas på en ganske kort turné med sit jazzpop-inspirerede Kiss & Hug-projekt, hvor han bl.a. trækker voldsomt på musikerne fra Once Around The Park. At dømme ud fra hans show ved dette års Roskilde Festival er det virkelig værd at gå efter.
I aften, Teltet, Fjordmarken, Aalborg, fr. d. 13, Baltoppen, Ballerup & lø. 14, Vega, Kbh.

Furious Trauma + Solhverv + Cyborg indbyder til en aften med noget nær et vulkanudbrud af thrash, metal og hardcore. Furious Trauma er nok det bedste danske thrash-band nogen sinde, så få bare barberet issen skaldet og se at komme afsted.
Lø. d. 14, Rytmeposten, Odense.

Project Abercrombie er en aften med guitaren i centrum. Anført af dem amerikanske superguitarist John Abercrombie bliver der mulighed for at møde ikke færre end fem gedigne danske guitarister samt en stor percussiongruppe. Det skulle nok give genlyd, når der sættes fokus på guitarens klang-univers.
Lørdag, Copenhagen Jazzhouse.

A Guy Called Gerald + Alex Reece + Wax Doctor. En aften i selskab med nogle af største engelske navne indenfor dub, jungle og techno er noget af et scoop for arrangørerne.
Lørdag, Huset, Århus.

Marianne Faithfull er en af de tresserveteraner, der har formået at bevare både integritet og værdighed længe efter hendes oprindelige 15 minutter i spotlightet var opbrugt. Hun gør sig nu om stunder i den kontinentale stil, der var så populær mellem de to verdenskrige, og hendes ny album består da også primært af Kurt Weill-melodier.
Ma. d. 16, Pumpehuset, Kbh.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her