Note
Læsetid: 2 min.

TEATER

Kultur
19. september 1996

Tartuffe Fuld fart frem. Ny, mere mundret oversættelse af Jesper Kjær & Peter Langdal - dog stadig på diskrete aleksandrinere - og med illustre Emil K. Hansens gennemført konsekvente manierede gestik i instruktionen, der tegner troskyldighed op som pur fjottethed og durkdrevenhed som den yderste djævelskab. Ren pøbelfryd for øjnene. En slikbutik for enhver lyst i spil, komiske påfund, scenografisk og kostumemæssigt vid - og åben for moralsk refleksion.
Af Moliére. Scen.: Maja Ravn. Mus.: Anders Wikestedt. Ålborg Teater, Store Scene.

Stille samtaler Peter Steens instruktion af Jess Ørnsbos stykke lader nok spillerne løs til en vis fabuleren over forfatterens stygge-realistiske sketch om familiens noksom-bekendte traumatiserende spændetrøjer. Men teksten samler sig først slutteligt, og med en markant svagere sproglig energi end før set hos vort lands eneste rigtige scenedigter.
Ålborg Teater, Lille Scene.

Manden og kvinden Det kunne være gået frygteligt galt med en besætning, der siger seks instruktør-høvdinge på ryggen af to spiller-slaver. Mungo Park-gruppens seneste udspil: variationer over temaet 'manden og kvinden' kunne sagtens være tippet over i prætention og overspil, men er blevet et lykkeligt kaos af stilarter og historier bundet sammen af to vidunderlige spillertalenter i et formidabelt rum.
Af Emil Hansen, Nik. Cederholm, Søren Fauli, Alexa Ther, Katrine Wiedemann, Lars Kaalund, Sidse Babett Knudsen & Troels Lyby. Kedelsmedjen, Holmen t. 5.okt.

Den gerrige Det er fint at Nørrebro Teater søger at forny profilen med en klassiker. Det er knap så spændende, at det tilsyneladende har været magtpåliggende at få klassikeren til at ligne teatrets ordinære repertoire, som plejer at blive afleveret med langt større genrerespekt og dermed langt mindre angst for at underholde.
Af Moliére. Instr.: Sanne Halvares & Dag Malmberg. Scen.: Elisabeth Åstrøm. Til ult. oktober.

Heaven Sidste del af performancegruppen Tin Box' ensomhedstrilogi og en logisk konsekvens af de to første forestillinger. Hvor nerven ligger i forskellen mellem at drømme om kærligheden - og at opleve den selv.
Kor., instr. & visuelt koncept: Kim Eden. Tekst: Nigel Charnock. Musik: Andy Cowton. Århus Teater Scala t. 19. september, derefter Dansescenen, Kbhvn.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her