Note
Læsetid: 2 min.

UDSTILlING

Kultur
26. september 1996

Edvard Munch var periodevis optaget af at skildre håndværkere, bønder og arbejdsmænd i arbejde. En udstilling i Arbejdemuseet viser malerier, tegninger og grafik fra 1902-31 af den store norske ekspressionist.
Arbejdermuseet. Rømersgade 22. Dgl. 11-17. Til 20. okt.

Elektroniske understrømme er titlen på tre seværdige udstillinger, som udgør Statens Museum for Kunsts hidtil største satsning - og den sidste inden museet lukker ned pga. ombygningen. Det er videoskulpturer af videokunstens fader, Nam June Paik, det er Whitney Biennalens film & video-sektion og endelig vises udstillingen Kunst & Video i Europa. Sidstnævnte er arrangeret af Torben Christensen og Lars Movin. De tre udstillinger leverer tilsammen et nuanceret billede af, hvad der sker på den internationale videoscene.
Sølvgade 48-50. Til 30. nov. Ti.-sø. 10-16:30. On. 10-22.

Nam June Paiks nyeste videoskulpturer, objekter og grafiske værker kan ses på en udstilling i Galerie Asbæk, der hermed medvirker til at uddybe forståelsen af Paiks epokegørende værk. I kælderen kan opleves den unge britiske kunstner Simon Tegalas video-installation, der er koordineret med brugen af gasbrændere!
Bredgade 20. Ma.-fr. 11-18, lø. 11-16. Til 2. okt.

Dansk skulptur i 125 år omfatter 18 skulptur-udstillinger i Danmark: Med henved 1000 skulpturer leveres nedslag i dansk skulpturs udvikling. Dette enestående mega-projektet markerer Den Danske Banks 125 års jubilæum. Nogle af udstillingerne nævnes nedenfor:

200 skulpturer fra Statens Museum for Kunst vises f.eks. i Charlottenborg. De mange skulpturer, som ikke har været tilgængelige for publikum i lang tid, er skabt af 80 kunstnere, både nulevende og afdøde. Udstillingen satser på "at vise uventede sammenfald og overraskende gentagelser af formelle og stoflige virkemidler, der skaber korrespondancer på tværs af kronologi og kunsthistoriske slægtskaber", som det hedder i pressemeddelelsen.
Charlottenborg, Nyhavn 2. Dagl. 10-17. Til 27. okt.

Ska' det være skulptur? er en udstilling med fokus på skulpturen fra efter 1960. Det er værker, der sprænger den traditionelle skulpturopfattelse. Blandt kunstnerne kan nævnes Lone Høyer Hansen, Martin Erik Andersen, Bjørn Nørgaard, Ib Braase m.m.fl.
Horsens Kunstmuseum. Til 17. nov.

Ude af form/Out of Shape er den tredje udstillig, der skal nævnes her. Den omfatter værker af 13 unge danske kunstnere, der har skabt tredimensionale værker til museets såkaldte kunstkakse. Navnene er bl.a. Martin Erik Andersen, Kristian Dahlgård Larsen, Dorthe Jelstrup, Tine Borg og Jakob Jakobsen. Sammesteds kan ses en stor udstilling med værker fra hele Per Kirkebys righoldige produktion.
Arken Museum for Moderne Kunst, Skovvej 100, Ishøj. Ti.-fr. 10-17. On. 10-22. Til 30. sep.: Weekends 10-18. Henh. til 20. okt. og 10. nov.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her