Note
Læsetid: 2 min.

UDSTILLING

Kultur
19. september 1996

Ude af form/Out of Shape er titlen på en udstilling med 13 unge danske kunstnere, der har skabt tredimensionale værker til museets store, centrale rum. Navnene er bl.a. Martin Erik Andersen, Kristian Dahlgård Larsen, Dorthe Jelstrup, Tine Borg og Jakob Jakobsen. Sammesteds åbner i morgen en stor retrospektiv udstilling med værker af Per Kirkeby.
Arken Museum for Moderne Kunst, Skovvej 100, Ishøj. Ti.-fr. 10-17. On. 10-22. Til 30. sep.: Weekends 10-18. Henh. til 20. okt. og 10. nov.

Dansk skulptur i 125 år omfatter hele 18 skulptur-udstillinger i Danmark, der ved hjælp af omkring 1000 skulpturer leverer nedslag i dansk skulpturs udvikling. Det er den hidtil største skulptur-manifestation herhjemme. Man kan erhverve en pjece med oplysning om hvor, hvem og hvornår i Den Danske Bank.

Som led i ovenstående jubilæum vises 200 skulpturer fra Statens Museum for Kunst vises i Charlottenborg fra og med lørdag. De mange skulpturer, som ikke har været tilgængelige for publikum i lang tid, er skabt af 80 kunstnere, både nulevende og afdøde. Udstillingen satser på "at vise uventede sammenfald og overraskende gentagelser af formelle og stoflige virkemidler, der skaber korresponcancer på tværs af kronologi og kunsthistoriske slægskaber", som det hedder.
Charlottenborg, København Dagl. 10-17. Til 27. okt.

Elektroniske understrømme er titlen på tre udstillinger, som udgør Statens Museum for Kunsts hidtil største og sidste satsning inden museet lukker ned p.g.a. ombygningen. Det er videoskulpturer af videokunstens fader, Nam June Paik, det er Whitney Biennalens film & video-sektion og det er endelig udstillingen Kunst & Video i Europa. Den sidstnævnte er arrangeret af Torben Christensen og Lars Movin. De tre udstillinger giver tilsammen et godt indblik i dagens internationale videokunst.
Statens Museum For Kunst. Sølvgade 48-50, København. Til 30. nov. Ti.-sø. 10-16.30. On. 10-22.

Impressionister i byen. Storbyen og hverdagslivet blev en vigtig del af impressionisternes motivverden, og udstillingen omfatter værker af Manet, Degas, Renoir, Monet, Pissaro, Toulouse-Lautrec og Vincent van Gogh. Udstillingen supplerer Ordrupgaards egen samling med lån fra bl.a. Musée d'Orsay i Paris.
Vildvordevej 110, Charlottenlund. Ti.-sø. 13-17, on. till. 17-19. Lø.-sø. 11-17. Til 1. dec.

Dansk nutidskunst i Charlottenlund Slot, der er genåbnet i kulturbyåret. Det er slottets anden udstilling, denne gang omfattende værker af Doris Bloom, Kirsten Justesen, René Tancula Nielsen og Bjørn Nørgaard.
Dgl. 13-17, lø.-sø. 10-17. Til 20. okt.

Poul Gernes' kvadratiske malerier, skydeskiver, skulpturer og installationer kan i udvalg ses i:
Galerie Mikael Andersen, Bredgade 63, København. Ti.-fr. 12-17, lø. 10-14. Til 12. okt.

Balder Olrik viser sine fascinerende mixed media-malerier, dvs. overmalede fotografier med kulturkritiske og alvorsfulde temaer fra bl.a. anden verdenskrig.
Galleri Faurschou, St. Strandstræde 21, Kbhvn. Ti.-fr. 11-18, lø. 11-14.

Knud Nielsens 80 års fødselsdag markeres med en stor, retrospektiv udstilling bestående af 130 værker, hvoraf de tidligste er fra første halvdel af 40'rne - små landskaber med glødende farver, efterfulgt af de delvis abstrakte kompostitioner, frem til de rymiske og farverige kompositioner, der kendetegner ham i dag. Halvtredsernes intermezzo med det konkrete maleri er også med.
Den Frie Udstillings Bygning. Oslo Plads, Kbhvn. Søndag sidste dag. Dagl. 10-17.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her