Note
Læsetid: 2 min.

UDSTILLING

Kultur
12. september 1996

Kunstmesse i Forum. Art Copenhagen er den fjerde kunstmesse, hvor danske frontgallerier præsenterer deres kunstnere. Messen giver et interessant indblik i dansk kunsts tilstand p.t., omend oplevelsen er i fare for at drukne p.g.a. det kvantitative udbud. Men et must, for alle, der ønsker at følge med i billedkunstens nye veje.
Forum, Julius Thomsens plads 1, Frederiksberg. To.-fr. 12-20, lø. 10-20, sø. 10-18. Søndag sidste dag.

Kunstneres papirarbejder vises kun sjældent frem. Nedenfor er to seværdige udstillinger med værker på papir. Det er Claus Egemose, der har arrangeret den første udstilling, som viser værker af bl.a. Milena Bonifacini, Egemose selv, Elmer, Anne Mette Larsen m.fl.
Rampen, Nørre Voldgade 68, Kbhvn. Ti.-fr. 14-17, lø. 11-15. Til 25. sep.

Den anden omfatter papirarbejder, grafik, men også skulpturer af den famøse tyske firser-kunstner A.R. Penck. Den kan ses i Edition Copenhagen i:
Strandgade 70. Ma.-fr. 1o-17, lø. 11-15. Til 18. okt.

Dansk skulptur i 125 år er ikke mindre end 18 skulptur-udstillinger i Danmark, der ved hjælp af omkring 1000 skulpturer leverer nedslag i dansk skulpturs udvikling. Det er den hidtil største skulptur-manifestation herhjemme. Mange af udstillingerne har allerede haft fernisering, medens andre er på vej til at åbne. Man kan erhverve en pjece med oplysning om hvor, hvem og hvornår i Den Danske Bank.

Elektroniske understrømme er titlen på tre udstillinger, som udgør Statens Museum for Kunsts hidtil største satsning - og den sidste inden museet lukker ned p.g.a. ombygningen. Det er videoskulpturer af videokunstens fader, Nam June Paik, det er Whitney Biennalens film & video-sektion og endelig vises udstillingen Kunst & Video i Europa. Sidstnævnte arrangeret af Torben Christensen og Lars Movin. De tre udstillinger giver tilsammen et godt indblik i den internationale videokunst i dag.
Sølvgade 48-50. Til 30. nov. Ti.-sø. 10-16:30. On. 10-22.

Impressionismen, byen og det moderne liv. Storbyen og hverdagslivet blev en vigtig del af impressionisternes motivverden, og udstillingen omfatter værker af malere som Manet, Degas, Renoir, Monet, Pissaro, Toulouse-Lautrec og van Gogh. Udstillingen supplerer Ordrupgaards egen samling med lån fra bl.a. Musée d'Orsay i Paris.
Vildvordevej 110, Charlottenlund. Ti.-sø. 13-17, on. till. 17-19. Lø.-sø. 11-17. Til 1. dec.

Ude af form/Out of Shape er en udstilling med 13 unge danske kunstnere, der har skabt tredimensionale værker til museets store, centrale rum. Navnene er bl.a. Martin Erik Andersen, Kristian Dahlgård Larsen, Dorthe Jelstrup, Tine Borg og Jakob Jakobsen.
Arken Museum for Moderne Kunst, Skovvej 100, Ishøj. Ti.-fr. 10-17. On. 10-22. Til 30. sep.: Weekend 10-18. Til 20. okt.

Henrik Plenge Jakobsens udstilling 'Laughing Gas Chamber' består af en kabine, hvori to mennesker kan sætte sig ind og blive høje på lattergas. Endvidere kan man se fotos og videos af Plenge Jakobsen, som igennem disse visuelle materialisationer forsøger at forevige det flygtige lattergas-projekt.
Galleri Nicolai Wallner, Bredgade 34, København. Ti.-fr. 12-18, lø.-sø. 12-16. Til 29. sep.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her