Note
Læsetid: 2 min.

UDSTILLING

Kultur
5. september 1996

Elektroniske understrømme er titlen på tre udstillinger, som udgør Statens Museum for Kunsts hidtil største satsning - og den sidste inden museet lukker ned p.g.a. ombygning. Det er videoskulpturer af videokunstens fader, Nam June Paik, det er Whitney Biennalens film & video-sektion og endelig vises udstillingen Kunst & Video i Europa. Sidstnævnte er arrangeret af Torben Christensen og Lars Movin. De tre udstillinger giver tilsammen et aktuelt indblik i den internationale videokunst.
Sølvgade 48-50. Åbner lø. Til 30. nov. Ti.-sø. 10-16.30. On. 10-22.

Nam June Paik Videoskulpturer, objekter og grafiske værker af Nam June Paik kan også ses i Galerie Asbæk fra og med på lørdag.
Bredgade 20. Ma.-fr. 11-18, lø. 11-16. Til 2. okt.

Impressionismen, byen og det moderne liv Storbyen og hverdagslivet blev en vigtig del af impressionisternes motivverden, og udstillingen omfatter værker af malere som Manet, Degas, Renoir, Monet, Pissaro, Toulouse-Lautrec og van Gogh. Udstillingen supplerer Ordrupgaards egen samling med lån fra bl.a. Musée d'Orsay i Paris.
Åbner fr. Vildvordevej 110, Charlottenlund. Ti.-sø. 13-17, on. till. 17-19. Lø.-sø. 11-17. Til 1. dec.

Ude af form/Out of Shape er titlen på en udstilling med 13 unge danske kunstnere, der har skabt tredimensionale værker til museets store, centrale rum. Navnene er bl.a. Martin Erik Andersen, Kristian Dahlgård Larsen, Dorthe Jelstrup, Tine Borg og Jakob Jakobsen.
Arken Museum for Moderne Kunst, Skovvej 100, Ishøj. Ti.-fr. 10-17. On. 10-22. Til 30. sep.: Weekends 10-18. Åbner fre. Til 20. okt.

Dialog med Willumsen Demons stemme. En videoinstallation af videokunstneren Nils Lomholt om J.F. Willumsens liv og værk, skrifter og maleri.
J.F. Willumsens Museum. Jenriksvej 4, Frederikssund. Dgl. 10-16. Til 30. nov.

Tempel og trone hedder en udstilling, der spænder vidt: Fra Rudolf Tegners menneskemyldrende kolossalfigurer til Øivind Nygårds asketisk rensede form og Lone Høyer Hansens gådefuldt-dragende skulpturelle fortællinger. Der er tale om punktvise nedslag i skulpturens historie, men der fokuseres specielt på 1960'ernes skulptur.
Bornholms Kunstmuseum. Gudhjem. Dgl. 10-17. Til 6. okt.

Dansk minimalisme Anonymitet, serialitet og ren form er nøglebegreberne i minimalismen, som de danske kunstnere tog op fra amerikanerne. Udstillingen omfatter værker af Gunnar Aagaard Andersen, Peter Bonnén, Stig Brøgger, Hein Heinsen, Peter Louis Jensen, Mogens Møller og William Louis Sørensen.
Vestsjællands Kunstmuseum, Storgade 9, Sorø. Dgl. 13-16. Åbner lø. Til 10. nov.

Lars Ravn Labyrinten er titlen på kunstnerens udstilling, der omfatter maleri, installationer, keramik og grafik. Det er en totaloplevelse af indtryk fra Ravns myldrende optismistiske, farverige og figuraive billedverden.
Kastrupgaardsamlingen. Kastrupvej 399. Ti.-sø. 14-17. On. till. 19-21. Til 27. okt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her