Note
Læsetid: 1 min.

KLASSISK

Kultur
17. oktober 1996

Hjerneopera Torsdag den 17. 10. kl. 19.30 er der premiere på Brain Opera i Kedelsmedien på Holmen. Forestillingen er skabt af Electronic Cafe International ved Morten Teisner. Inden forestillingen holdes en åbningstale af Tod Machover, professor ved MIT Media Lab og opfinder af Brain Opera.

Koncert I aften torsdag den 17. oktober er der koncert med Radiosymfoniorkestret. I Radiohusets Koncertsal kl. spiller orkestret under Ulf Schirmer. Solist i Sibelius' Violinkoncert er Joshua Bell. Orkestret spiller også Nielsens 5. Symfoni og det uropfører Bent Sørensens Symfoni. - Koncerten gentages 18. 10. kl 20 i VU Hallen, Vordingborg.

Aarhus Lørdag den 19. 10. kl. 12 er der koncert med Aarhus symfoniorkester i Musikhuset. Iona Brown dirigerer Brittens Young Person's Guide to the Orchestra og Mendelssohns 3. Symfoni (Den skotske). Billetter tlf. 89 31 82 10.

Festival Den Europæiske Radioorkesterfestival afsluttes i Tivoli den 19. 10. kl. 20. Norddeutscher Rundfunks Symfoniorkester spiller Schuberts Symfoni nr. 5 og Bruckners Symfoni nr. 4. Orkestret dirigeres af Günter Wand.

På sporet Søndag den 20. 10. kl. 14-16 er der musik og kunst på Statens Museum for kunst: Billeder af Arne Haugen Sørensen og Anders Kirkegaard. Trio Estiva for fløjte, obo og fagot af Bo Holten. Svend Åge Madsen: Sæt verden er til og Jens Smærup Sørensen: Udvikling til fremtiden. Skuespil af Ebbe Kløvedal Reich: På vor lysegrønne ø. Film af Jytte Rex: Tornerose var et vakkert barn. Komposition af Holger Laumann.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her