Note
Læsetid: 2 min.

UDSTILlING

Kultur
31. oktober 1996

PROMS III åbner i morgen kl. 17 i Brandts Klædefabrik i Odense med deltagelse af ti unge kunstnere, heriblandt kunstnerfænomenet Superflex. Hvert andet år viser Kunsthallen en udstilling med titlen PROMS, der hentyder til det engelske 'promising'. De to foregående har været yderst seværdige. Foruden PROMS III kan her (fortsat) ses "Skønheden og udyret. 125 års brydninger i dansk skulptur" som led skulpturfremstøddet i anledning af Den Danske Banks 125 års jubilæum.
Ti.-sø. 10-17.

Memento Metropolis er en udstilling om længslen efter det Ny med fokus på storbyen i det 20. århundrede, der har fungeret som center for al nytænkning og innovativ aktivitet. Udstillingen er site specific, dvs. skabt til det fabelagtige gamle el-værk, som inddrages fra kælder til kvist. Vi ser Nordbrandt vandre gennem storbyens terrains vagues, vi opsøger et helt bibliotek, hvor bøger kan byttes efter vægt, og i kælderens labyrintiske gange mister vi orienteringen. En stor installation af stole, skabt af østrigeren Martin Kippenberger, er kronen på værket. Denne fænomenale udstilling er kurateret af Annesofie Becker og Willie Flindt.
Turbinehallerne, Adelgade 10. Kbh. Ti.-sø. 10-17. Til 15. dec.

Udsigter hedder Sophienholms bidrag til et af Kulturbyårets afsluttende temaer: Fremtiden. Billedhuggeren Kirsten Lockenwitz har fået i opdrag at sammensætte en udstilling og har inviteret syv kunstnere, som på trods af deres forskelligartethed kan samle sig om emnerne lyset og uforudsigeligheden. Det er Thomas Bang, Viera Collaro, Torben Ebbesen, Thorbjørn Lausten, Freddie A. Lerche, Anemette Ruge og Margrete Sørensen. Fælles for kunstnerne er deres unikke kunstneriske sprog.
Sophienholm Nybrovej 401. Lyngby. Ti.-sø. 11-18. Til 29. dec.

Von Trier Årets mærkeligste - og mest skæve - udstilling, som ikke er nogen udstilling, er Lars von Triers iscenesættelse: Psykomobile #1: Verdensuret i Kunstforeningen, en blanding af dilettantkomedie og installationskunst. Et halvt hundrede skuespillere med hver deres sociale karakter beboer og færdes mellem kunstforeningens 19 værelser, som har fået tildelt roller som soveværelse, kontor, sygestue osv. Men indenfor karaktertegningen sker der svingninger dikteret af myrer, som ved deres transmitterede vimsen hen over New Mexicos terracottafarvede jord aktiverer farvesignaler i værelserne og humørændringer hos skuespillerne. Det er en live forestilling, hvor man selv involveres.
Kunstforeningen, Gl. Strand 48. Ti.-sø 14-17. Til l.dec.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her