Note
Læsetid: 2 min.

UDSTILlING

Kultur
24. oktober 1996

Memento Metropolis er stor en udstilling om længslen efter det Ny med fokus på storbyen i det 20. århundrede, der har fungeret som center for al nytænkning og innovativ aktivitet. Udstillingen er kurateretaf Annesofie Becker og Willie Flindt og åbner på lørdag.
Turbinehallerne, Adelgade 10. Kbh. Ti.-sø. 10-17. Til 15. dec.

NEMO, Drømmen om det ny menneske, eller Mennesket med de udskiftelige dele er overskrifterne til en udstilling i Nikolaj. Kan mennesket befri sig fra sin arv og styre sit liv via teknologi og manipulation? Vor ambivalente situation illustreres af kunstnere som Orlan, der lader sig omforme ved plastiske operationer, Stelarc, som har opfunder Den tredje arm, Nancy Bursons computermennesker, Larry Millers genetik, Lise Nellemanns virksomhedsstrukturer og Niels Bondes konfrontation mellem naivitet og kontrol.
Skulle man have trang til at drømme sig bort fra disse fremtidsvisioner har Morten Skriver og Christian Skeel med 29 dufte i 29 krukker i Øvre Galleri leveret stoffet. Titlen er Babylon, hvor alle dufte mødtes, og krukkerne er skabt af Den Kongelige Porcelænsfabriks kunstnere.
Nikolaj, Københavns Kommunes Udstillingsbygning. Daglig 12-17. Til 15.dec.

Kunstnernes Efterårsudstilling har forbedret sit niveau kendeligt i år, specielt hvad angår maleriet. Udstillingen har i år haft 715 ansøgere. Det er lidt flere end sidste år. 114 passerede cencurkomiteens nåleøje, heraf 68 debutanter.
Den Frie Udstillings Bygning, Oslo Plads. Kbhv. Dagl. 10-17. Til 3. nov.

Gallerierne i øvrigt:
Udstillingen 'Stuhl'. Nye malerier og en installation af den tyske kunstner Martin Kippenberger. Galerie Mikael Andersen. Bredgade 63, Kbh. Åbner i dag. Til 30. nov.Lone Højer Hansen, der udstiller kobbertryk og Peter Lind, der viser fotos i Galleri Specta, Peder Skrams Gade 13, Kbh. Ti.-fr. 12-17:30, lø. 11-14. Til 26. okt.; I Rundetårn har l4 unge engelske, danske og spanske kunstnere sat hinanden stævne. Det er anden gang de mødes. I l995 udstillede de i Barcelona og formålet er en udveksling, deraf titlen Intercambio, udveksling af ideer, ma.-lø. 10-17, sø. 12-17. Til 27.okt.; Heine Skjerning har inviteret to amerikanske kunstnere, Emil Lukas og Rick Arnitz, til at udstille med sig. Det sker i Galerie Zenit, Duevej 94A, Frederiksberg. Ma.-fr. 13-18, lø. 12-15. Til 26. okt.; Hellen Lassen udstiller malerier og papirarbejder i Galleri Lisse bruun, St. Kongensgade 99, Kbh. Ti.-fr. 10-17:30, lø. 11-14. Til 2. nov.; Bård Breivik viser sine nye skulpturer i Galleri Susanne Ottesen, Gothersgade 49, Kbh. Ti. -fr- 10-13 og 14-18, lø. 11-15. Til 16. nov. Anders Moseholm viser fra i morgen nye malerier i Galleri Jespersen, Ny Vestergade 9, Odense. Ti.-fr. 12-17, lø. 11-14. Til 23. nov.; Niels Erik Gjerdevik viser nye malerier i Galleri Tommy Lund, Vindegade 73, Odense. Til 16. nov.; Billedet bag billedet er en udstilling med fotografier af Jytte Rex. Fotografisk Center, Gl. Strand 48, Kbh. Åbner på lørdag. Ti.-sø. 10-17. Til 17. nov. I Pavillonen, Kronprinsessgade 11, udstiller Johannes Cramer-Møller sine skulpturer under titlen 1.a+b, Hous of Commons. Til 31. okt. Åben alle dage 13-16.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her