Note
Læsetid: 1 min.

UDSTILlING

Kultur
17. oktober 1996

Søndag er sidste chance hvis man vil se udstillingen med Edvard Munchs 'Arbejdermotiver', hvor 65 værker omfattende maleri, tegning, grafik og en enkelt skulptur, dokumenterer den store norske ekspressionists optagethed af at skildre håndværkere og arbejdere i arbejde. Det er et scoop, at det lille museum har formået at bringe disse værker, hvoraf flere ikke har været vist uden for Norge, til landet.
Arbejdermuseet, Rømersgade 22. Kbh. Dagl. 10-17. Ekstra: ti.- on.-to. 10-20. Til 20. okt.

Kunstnernes Efterårsudstilling holder fernisering på lørdag. Udstillingen har i år haft 715 ansøgere. Det er lidt flere end sidste år, så man må håbe, det indvirker på kvaliteten. 114 passerede igennem cencurkomiteens nåleøje, heraf 68 debutanter.
Den Frie Udstillings Bygning, Oslo Plads. Kbh. Dagl. 10-17. Til 3. nov.

Enki Bilal er ikke nogen traditionel billedkunstner, men tegneseriernes mest originale og intelligente tegner. I sine tegneserier kommenterer denne fransk-jugoslaviske kultfigur tidens store ismer og Østeuropas turbulente udvikling i nyere tid. Udstillingen omfatter en statue, dekorationer, videofilm samt originaltegninger af Bilal.
Det Kulørte Bibliotek. Krystalgade 15 Kbh. Ma.-fr. 10-19, lø. 10-14. Til 16.11.

Martin Bigum viser sine aparte billeder, der låner træk fra tegneserieæstetikken, på en ny udstilling med titlen 'Millennium'. Her kan man se fotografier, malerier samt videoen 'Runner'.
Retinal Circus, Kbh. Østergade 24B. Ti.-sø. 12-17. Til 9. nov.

Åben tid er titlen på tre videoinstallationer, skabt af billedkunstneren Pernelle Maegaard. På 30 videoskærme går hun i dialog med den Kgl. Afstøbningssamling. Installationerne er en konfrontation mellem datidens kultursprog, de hvide, immobile statuer, og nutidsmennesket. Udstillingen er en del af den store videoudstilling 'Elektroniske understrømme', der kan ses i Statens Museum for Kunst.
Den kgl. Afstøbningssamling, Vestindisk Pakhus, Toldbodgade 40 (indgang fra Amaliekajen). Kbh. On., lø. og sø. 13-17. I uge 42 ti.-sø.- 13-17. Til 10. nov.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her