Note
Læsetid: 2 min.

UDSTILLING

Kultur
3. oktober 1996

Triers Verdensur Ugens - eller måske snarere - årets mest skæve og interessante udstilling åbner i Kunstforeningen på lørdag. Det er Lars von Triers 'psykomobile' Verdensuret, der på original vis krydser film, teater og billedkunst. Den består af en række scenarier befolket af mennesker. De handler i følge et regelsæt, dikteret af myrer, hvis aktiviteter transmitteres live fra New Mexico! Det er det største projekt i kunstforeningens 171 årige historie.
Kunstforeningen, Gl. Strand 48. Til 1. dec. Ti.-sø. 10-17.

Åbne døre For tredje år i træk åbner 300 københavnske kunstnere deres døre for publikum, der således vil kunne få en snak med kunstnerne og et kig ind i deres værksteder. Det foregår fra i morgen og til og med på søndag. Også Det danske Filmværksted åbner dørene til de nye lokaler i Gutenberghus, ligesom Danmarks Designskole på Strandboulevarden vil holde dørene åbne. Information om arrangementet fås på Kulturbyfærgen 'Kronborg' ved Amaliekajen.

Dansk skulptur i 125 år er 18 udstillinger i anledning af Den Danske Banks 125 års jubilæum. De er fordelt over hele landet. Vi nævner tre af de mange vest for Storebælt:
Brandts Klædefabrik og Fyns Kunstmuseum viser udstillingen Skønheden og udyret, der byder på en vandring blandt et udvalg af danske skulpturer. Man har betonet forskellen mellem klassiske og romantiske/ekspressive udtryksmåder m.v. De to udstillinger er arrangeret af henholdsvis billedhuggeren Finn Reinbothe og billedhuggeren Lone Høyer Hansen. Der er gratis adgang på lørdag. I Brandts Klædefabrik kan man også se arkitekturudstillingen Forb!illeder? med eksempler på ti års offentligt byggeri. Udstillingen er udarbejdet af arkitekten Allan de Waal og den kan ses frem til 27. okt. Udstillingen vil senere kunne ses på Holmen og i Nordjyllands Kunstmuseum.
Kunsthallen Brandts Klædefabrik, Odense. Ti.-sø. 10-17. Fyns Kunstmuseum dagl. 10-16. Skulpturudstillingerne til 31. dec.

Metamorfose er titlen på Herning Kunstmuseums skulpturudstilling, der viser værker af de nulevende billedhuggere Ingvar Cronhammer, Christian Lemmerz og af den for længst afdøde Niels Hansen Jacobsen. Det er et skulpturelt møde, der viser skulpturens metamorfose i løbet af det 20. århundrede.
Ti.-fr. 12-17, lø.-sø. 10-17. Til 17. nov.

I Vejen Kunstmuseum kan man se udstillingen De frie billedhuggere, dvs. værker af en gruppe rebelske billedhuggere, der gik sammen i 1904-05. Det var Anders Bundgaard, Rudolph Tegner, Viggo Jarn og Niels Hansen Jacobsen, der opdaterede og revitaliserede den danske skulptur.
Ti.-sø. 10-12 og 14-17. Til 17. nov.

Intercambio p&aring spansk betyder udveksling, og er titlen på en udstilling, der sætter 14 unge engelske, danske og spanske kunstnere stævne. Den opfølger en udstilling, som blev afholdt i maj 1995 i Barcelona, og anden etape i Rundetårn dokumenterer også en debat, som kunstnerne har haft indbyrdes i forbindelse med deres udveksling.
Købmagergade 52 A. Åbner i morgen. Ma.-lø. 10-17, sø. 12-17. Til 27. okt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her