Note
Læsetid: 1 min.

KLASSISK

Kultur
14. november 1996

Klassiker Arnold Schönbergs Gurrelieder opføres i Tivolis Koncertsal 16.11. kl. 20. Radiosymfoniorkestret, Radiokoret og Radiounderholdningsorkestret opfører værket i samarbejde med Helsingfors Universitets Mandskor. Mere end 300 medvirkende opfører Schönbergs værk, der henter tekstforlæg fra J. P. Jacobsens Gurresange.

Cellisten Yo-Yo Ma spiller i København 18.-22.11. - 18.11 i Holmens Kirke kl. 20: Soloaften med cellosuiter af Bach. 20.11. i Holmens Kirke kl. 20: Soloaften med suiter af Bach. 21.11. i Radiohusets Koncertsal: Yo-Yo Ma er solist i Brittens Cellokoncert. Radiosymfoniorkestret under Michael Schønwandt. I øvrigt spilles værker af Nielsen, Mendelsohn og Schumann.

Opera Den Fynske Opera har premiere på Per Nørgårds opera Det Guddommelige Tivoli tirsdag den 19.11. kl. 20. Det er Den Fynske Operas første forestilling, som efter premieren håber på at kunne fremstå som Odenses og Fyns kammeropera. Opførelsen finder sted i Teaterhuset Rosenhaven, Filosofgangen, Odense.

Kirkekoncert Onsdag den 20.11. er der koncert i Vangede Kirke. Der opføres musik af Josquin de Prez, Mozart, Bruckner, Reger. Endvidere en uropførelse af den unge komponist Peter Lindeman Jørgensen. Medv.: Sokkelund Sangkor og organist Knud Erik Kengen. Koncerten begynder kl. 20.

Soloklaver På Louisiana er der koncert med pianisten Maria João Pires den 20.11. kl. 19.30. Hun spiller nocturner og Fantasi i f-mol af Chopin og Beethovens Appasionata.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her