Læsetid: 2 min.

LIVE MUSIK

Kultur
14. november 1996

Fläskkvartetten, der er en af Sveriges mest velfunderede live-foreteelser, gæster Husets musikteater i Århus og Pumpehuset i København med deres kloning af elektriske strygere, jazzede ansatser, orientalske rytmik og samplinger af muslimsk minaret-sang tilsat Freddie Waldings egenartede vokal og helt specielle scene-optræden. Fläskkvartetten har netop udgivet cd'en Fire Fire - Burning Higher Making Music Like A Choire.
To. d. 14., Århus og fre. d. 15., Kbh.

Britpop-inspirerede Flow "tager traditionerne ind i det 21. århundrede" når de sammen med Heroine Heart lukker op for guitar- og sampler-sluserne på Loppen på Christiania. Debutcd'en Flow, der er en af årets roste danske udgivelser, varsler om en tillokkende oplevelse for både ører og ben.
Fre. d. 15., Kbh.

Nerve, som i denne måned udgav albummet Speedfreak Jive, er på en større landsdækkende turné. Jylland rundes af med koncerter på studenterhuset i Ålborg samt Fermaten i Herning. Københavner-gruppen, der tæller medlemmer fra hedengangne The Sandmen og Excess Bleeding Heart - bl.a. den karismatiske forsanger Allan Vegenfeldt - står for en ny progessiv sound, hvor psykedelia og stampende break beats forenes med rockens uudgrundelige centrifugalkraft og Vegenfeldts vidtspændende stemmepotentiale.
Fre. d. 15., Ålborg og lø. d. 16., Herning.

My Dying Bride - Englands måske mest prominente doom metal-band - spiller to koncerter med support fra Black Sabbath-tilbederne Cathedral m.fl.. Foruden arsenalet af tonstunge guitar-riffs er MDB's varemærke en massiv anvendelse af stryger-arrangementer i deres dystert rungende kompositioner. Gruppens besøg er uden sammenligning årets metal-oplevelse herhjemme!
Fr. d. 15., Husets Musikteater, Århus og lø. d. 16., Loppen, Kbh.

Rotundum & Outpost Productions byder under overskriften Encounter på goa- og trance-techno i Pakhus 11, hvor live-fænomenet Psychaos fra Blue Rooms Records i London får den rustikke koncertsal til at eksplodere i kaskader af pumpende rytmer. Aftenens dj's er engelske Joti Sidhu, navnkundige Jean Borelli, som har optrådt på alverdens technoscener, Københavnske EMOK, der er spået en stor fremtid indenfor genren og Rotundums faste makkerpar Amon & Banel. Den innovative lysside vil blive varetaget af Photon med specialdesignede effektmaskiner og dugfrisk inspiration fra trance-metropolen Berlin, hvor de netop har deltaget i arrangementet Free Tibet. Til dette rave er der naturligvis også sørget for behagelige chillout-rammer og smartbar til nedkøling af overophedede kroppe og hjerner.
Lø. d. 16., kl. 20 til 9.00, Kbh.

Copenhagen Jazzhouse inviterer i kraft af kulturby-projektet 12 Jazz Visits på den verdenskendte svenske bassist Palle Danielsson. Støttet af guitaristen Jacob Fischer vil han utvivlsomt fremføre et velvalgt udpluk af jazzens standards.
Ons. d. 20., kl. 20.30, Kbh.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her