Note
Læsetid: 2 min.

TEATER

Kultur
21. november 1996

Julie, drøm og rus For den 33-årige Wolfgang Maria Bauer er tiltrækningen af Strindbergs univers blevet fatal. Groft sagt blot en fattig kopi, der ikke fungerer på scenen til trods for Alexa Thers fantasifulde forsøg på at få stykket til at leve, Rikke Juellunds fortættede scenografi, der næsten er pinligt klartseende i forhold til teksten, og skuespillernes brave kamp.
CaféTeatret , Kbhn.,t. 14 dec.

Dødt kød Knap nok teater i traditionel forstand - snarere et two-man-show: to farceklovner, der sprøjter sort humor, blodige tarme, afrevne lemmer ud over scene og publikum. Men bag grotesken: en vildtvoksende debat af den slags etisk råd drømmer om at få hele befolkningen engageret i: dødskriterier, spillet mellem medicin og teknologi, åbenhed eller fortielse omkring dræbersygdomme.
Af Jesper Hyldegaard. Instr.: Henrik Prip. og Peter Aude. Scen.: Kim Witzel. Dr. Dantes Aveny , Kbhn.,t. 14. dec.

Rottemennesker I den vestlige civilisations efterladenskaber leder en uhellig alliance af kunst og videnskab efter de mutanter, der skulle være sprunget i eksistens. De vellystigt karrikerede figurer er rollesikkert besat, og der er poetisk og historisk retfærdighed i konfrontationerne, men desværre forfalder forfatteren i slutningen til en monologiserende politisk korrekthed.
Af Oliver Czeslik. Ovs.: Carsten Bang. Instr.: Ebbe Knudsen. Scen.: Trine Holtoug. Jomfru Ane Teatret, Ålborg, t. 23.nov.

The Scarlet Fingernail Trods Thomas Verall som oplivende revolutionært bekendtskab er London Toast Theatres tilbagevendende livtag med cabareten iår blevet til to tyndbenede timer, der næppe flytter andet end Dan-kortene gennem maskinen.
Crazy X-mas Cabaret skrevet & instr.: Vivienne McKee. Scen.: Kirsten Brink. Mus.: Chr. Dahlberg. Det Ny Teater, Sceneriet, t . 25. jan.

Tvillingetvist Tilsyneladende traditionskedsommelig 'ind-og-ud-af-dørene'-farce transformeret til sprælsk psyko-thriller med 90'er-nerve og nærvær. Instruktionen er suveræn i denne besynderlige blanding af farce og Verfremdung, dagligstue-naturalisme og gakgak-komedie, hvor skuespillerne imponerer med deres beherskelse af en ulidelig spillestil.
Af Nicky Silver. Instr.: Michel Castenholt. Scen.: Arendse Gudmand-Høyer. Teater FÅR 302 hos Teater Mungo Park, Allerød, t. 22.nov.

Snehvide Udover Grimm en endeløs omgang lån og stjæl tilsat Lommemarx og Lommefreud, Ofelias vanvidsscene, gadecirkus og Disney-svingom. Kun scenografien er skuret forholdsvis ren, så af de 165 tikkende minutter er de 100 for meget.
Instr.: Hans Rosenquist. Scen: Poul Dubienko. Det Danske Teater, turné

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her