Note
Læsetid: 3 min.

Teater

Kultur
7. november 1996

Rottemennesker I den vestlige civilisations efterladenskaber leder en uhellig alliance af kunst og videnskab efter de mutanter, der skulle være sprunget i eksistens. De vellystigt karrikerede figurer er rollesikkert besat og der er poetisk og historisk retfærdighed i konfrontationerne, men desværre forfalder forfatteren i slutningen til en monologiserende politisk korrekthed.
Af Oliver Czeslik. Ovs.: Carsten Bang. Instr.: Ebbe Knudsen. Scen.: Trine Holtoug. Jomfru Ane Teatret, Ålborg, t. 23.nov.

The Scarlet Fingernail Trods Thomas Verall som oplivende revolutionært bekendtskab er London Toast Theatres tilbagevendende livtag med cabareten i år blevet til to tyndbenede timer, der næppe flytter andet end Dan-kortene gennem maskinen.
Crazy X-mas Cabaret skrevet & instr.: Vivienne McKee. Scen.: Kirsten Brink. Mus.: Chr. Dahlberg. Det Ny Teater, Sceneriet, t . 25. jan.

Tvillingetvist På overfladen en traditionskedsommelig 'ind-og-ud-af-dørene'-farce omformet til sprælsk psyko-thriller med 90'er-nerve og nærvær. Instruktionen er suveræn i denne besynderlige blanding af farce og Verfremdung, dagligstue-naturalisme og gakgak-komedie, hvor skuespillerne imponerer med deres beherskelse af en ulidelig spillestil.
Af Nicky Silver. Instr.: Michel Castenholt. Teater Mungo Park, Allerød, t. 22.nov.

Snehvide Udover Brødrene Grimm en endeløs omgang lån og stjæl tilsat Lomme-Marx og Lomme-Freud, Ofelias vanvidsscene, gadecirkus og Disney-svingom. Kun Poul Dubienkos scenografi er skuret forholdsvis ren, så af de 165 tikkende minutter er de 100 for meget.
Instr.: Hans Rosenquist. Scen: Poul Dubienko. Det Danske Teater, turné

Hvis alle danskere... Tænk hvis alle dramatikere havde lige så meget på hjerte...Jevtusjenkos 'danske' dramatikerdebut er en skarptseende analyse af folkefærdet danskerne, konkret : en dobbeltskildring af den Blåtårnsfængslede Leonora Christina - og jødejagtende nazisoldater under 2. verdenskrig og et af deres ofre. En ret desillusioneret verden, hvor de beske ord boltrer sig forbløffende naturligt i Niels Brunses oversættelse og Mogens Pedersens udsøgte skuespillerteam.
Scen.: Ves Harper. Mus.: Fuzzy. Café Teatret t. 9. nov.

Det gode menneske fra Sezuan Fascinationen af den menneskelige dobbelthed - at godheden kun trives side om side med ondskaben - er forestillingens bærende tolkning. I Sebastians musik derimod hersker kun godheden og scenografien er ene om at fastholde tvetydigheden. I Inger Eilersens personomhyggelige instruktion ophæver miraklet Marianne Mortensen imidlertid alle uoverensstemmelser - med stærkt modspil fra Ole Lemmeke.
Efter B. Brecht. Scen.: Pia Maanssen. Mus.led.: J. Lauridsen/Stig Christensen. Gladsaxe Teater t. december

Manden der holdt op med at ryge Drømmen om det vellystige nikotinhvæs gennemsyrer dramatiseringen af Tage Danielssons roman, men selvom humoren sprutter kniber det med lysten i instruktionen. Søren Hauch-Fausbøll brillerer som impotent storryger og storpotent ikke-ryger, men historien blir for lille.
Ovs. dram.&instr.: Solveig Weinkouff. Rialto Teatret t.9 nov.

Isbjørnene Kampen er omsonst i Jonas Gardells mor-har-fødselsdags-stykke, hvor tre kvinder ved alt om hinanden og alle penible detaljer tilsyneladende er med. Syrlige sandheder fremragende forudset i Karin Trille Høys scenografi, omend instruktionen ikke er helt så præcis. Kvindetrioen spiller både besk og barsk; Grete Holmers Moder med stort M stjæler billedet.
Ovs.&instr.: Ina-Miriam Rosenbaum. Teatret v. Sorte Hest til 9. nov.

Miss Saigon Vor tids Hair - en moralsk musical om den umulige forening af kærlighed og krig og en nutidsbearbejdning af Puccinis Madame Butterfly, der formår at sætte mennesket i centrum for storpolitikken. Musikken er ganske vist underlig tynd og instrumenteringen unødig tyndbenet, men Morten Grunwald har iscenesat uden omsvøb og med Søren Launbjerg, Pernille Petterson og Søren Pilmarks eget grænsesprængende show er forestillingen ganske enkelt overvældende.
Af Boublil & Schönberg. Ovs.: Peter Laugesen. Scen.: Kentaur. Mus. led.: Svend Skipper. Østre Gasværk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her