Note
Læsetid: 2 min.

UDSTILlING

Kultur
28. november 1996

Memory Arena er en rejse gennem et arkiv. Det er et af Kulturby 96's sidste store manifestationer. Et arkiv fra 1935, et næsten Kafka'sk univers, befolkes med 750 kendte og ukendte københavnere, forklædt som mennesker fra Central- og Østeuropa, der læser op efter et nøje tilrettelagt partitur. Det er de to amerikanske kunstnere Arnold Dreyblatt og Fred Pommerehn, der har iscenesat denne kollektive og individuelle erindring.
Arken, Museum for Moderne Kunst. Ishøj. Premiere i aften kl. 19-24. Til 1. dec.

Michael Brammer er igen på banen her op til jul. Denne gang med udstillingen Face, der eksponerer et ansigt uden hud. Det illustrerer menneskets nysgerrighed efter at komme helt tæt på et andet menneske.
Retinal Circus. Østergade 24B, II. Åbner på lørdag. Ti.-sø. 12-17. Til 22. dec.

Kippenberger Årets modtager af Addi Köpckes ærespris, den østrigske kunstner Martin Kippenberger, viser sin maleri-installation 'Stuhl' til og med på lørdag i:
Galerie Mikael Andersen, Bredgade 63. Ti.-fr. 12-17, lø. 10-14.

Rainer Fetting Den tyske maler, viser sine malerier med motiver fra København efter et ophold her. Resultatet heraf kan fra og med på lørdag 13-17 ses i:
Galleri Christian Dam, Bredade 23. Ma.-fr. 11-18, lø. 11-16.

PRO Kunstnersammenslutningen PRO ferniserer på lørdag med deltagelse af den italienske gæst Emilio Vedova foruden de mange faste medlemmer, heriblandt Claus Bojesen, Erik Bille, Vibeke Tøjner, Nils Peter Bruun Nielsen m.m.fl.
Charlottenborg. Lørdag 13-17. Til 15. dec. Alle dage 10-17, to. till. 10-19.

Zenit Ellen Hyllemose har inviteret Norma Calmann og Peter Carlsen til at udstille sammen med sig i:
Galerie Zenit. Duevej 94A, Frederiksberg. Ma.-fr. 13-18, lø. 12-15. Til 14. dec.

Søren Andreasen viser udstillingen ny verden fra og med i morgen 17-19 i:
Max Mundus, Peder Skramsgade 17, St. TH. Til 15. dec. Ti.-sø. 12-17.

PROMS III i Brandts Klædefabrik i Odense har deltagelse af ti unge kunstnere, heriblandt kunstnerfænomenet Superflex, videokunstnerne Hanne Nielsen og Birgit Johnsen (der netop har modtaget Akademirådets og Kunstnersamfundets pris), malerne Anette Flensburg og Christian Schmidt Rasmussen m.m.fl. Hvert andet år viser Kunsthallen en udstilling med titlen PROMS, der hentyder til det engelske promising, altså lovende. PROMS III kan ses frem til 26. jan. 1997. Frem til 31. dec. kan foruden ses Skønheden og udyret. 125 års brydninger i dansk skulptur som led skulpturfremstøddet i anledning af Den Danske Banks 125 års jubilæum.
Ti.-sø. 10-17.

Ferdinand Hodler Vejen til mesterværket er en udstilling med den schweiziske kunstner (1853-1918), der placerer sig mellem to århundreder med ét ben i symbolismen og det andet langt inde i det 20. århundredes modernitet. 90 værker, fordelt over maleriet, skitsen og tegningen, leder os rundt i kunstnerens store værk.
Kunstmuseet Køge Skitsesamling, Nørregade 29, Køge. Ti.-sø. 11-17. Til 16. februar.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her