Note
Læsetid: 2 min.

UDSTILlING

Kultur
21. november 1996

Ola Billgren viser 'Interiør' malerier. En af de mest interessante malere med den ene fod i det konceptuelle maleri og den anden i fotorealismen er svenskeren Ola Billgren, som efterhånden er en hyppig gæst på den danske kunstscene. Hans udstilling hos Susanne Ottesen åbner i dag 17-19.
Gothersgade 49. Ti.-fr. 10-13 og 14-18, lø. 11-15. Til 11. jan. 1997.

Edvard Weies malerier med temaer fra den klassiske mytologi, landskaber og portrætter er udlånt af Statens Museum for Kunst og vises fra i morgen i:
Museet for Religiøs Kunst, Strandvejen 13, Lemvig. Lø.-sø. 13-17. Til 16. mar. 1997.

Farvefotogravurer , skabt af Lewis Baltz, Olafur Eliasson, Günther Förg, Paul Graham, Per Bak Jensen, Martin Kippenberger, Erik Steffensen, Al Taylor og Rosemarie Trockel vises fra i dag kl. 16-18 i:
Fotografisk Center, Gl. Strand 48. Ti.-sø. 10-17. Til 26. jan.

Malmø byder p.t. på to seværdige udstillinger: I Rooseum kan man frem til den 15. december se udstillingen Maleri - det udvidede felt med deltagelse af kontroversielle kunstnere som Jessica Stockholder, Paul McCarthy, Uta Barth, Diana Thater, Rudolf Stingel, Remy Zaugg og Luc Tuymans. Og i Malmö Konsthall kan man til og med den 26. januar 1997 se udstillingen Betong med deltagelse af de tre billedhuggere Miroslaw Balka, Antony Gormley og Anish Kapoor.

Ferdinand Hodler var en schweizisk maler, der dels tilhører det nittende århundredes symbolisme og dels det tyvende århundredes modernisme. Udstillingen Vejen til mesterværket viser 90 værker af kunstneren fra abstrakte idéskitser over udforskende kompositions-, rytme og figurstudier til olieskitser og færdige malerier. Det er første gang, man viser hans værker på en separatudstilling i Skandinavien.
Køge Skitsesamling. Ti.-sø. 11-17. Til 16. febr. 1997.

Freddie. En stor udstilling med sene værker af kætteren i dansk billedkunst, Wilhelm Freddie, er netop åbnet i Arken. Museum for Moderne Kunst. Her kan ses 96 værker fra 1957 til 1995, der viser hans vej fra surrealismen til hans helt egen udgave af modernismen: Geometrisk kropsmodernisme? Sammesteds vises udstillingen Skriget/The Scream med ung, nordisk installations- og videokunst, i konfrontaton med udenlandsk ditto. Udstillingen er curated af amerikaneren Kim Levin. Blandt de danske deltagere kan nævnes Gitte Villesen, Peter Land, Jes Brinch og Henrik Plenge Jakobsen, Ingar Dragset & Michael Elmgreen m.fl. Udstillingen kan ses indtil den 2. jan. 1997.
Skovvej 100 Ishøj. Ti.-sø. 10-17, on. 10-22.

! Udstillingen Forb!lleder? - ti års offentligt byggeri sætter udråbstegn ved inspirerende offentlige bygningsværker, men også spørgsmålstegn ved mindre bemærkelsesværdige huse, opført af det offentlige i de sidste ti år. Udstillingen fokuserer på æstetik og økonomi og stiller spørgsmålet, hvad borgerne får for deres skattepenge, når det offentlige er bygherren. Den er kurateret af Informations arkitekturanmelder Allan de Waal.
Meldahls Smedie på Holmen. Philip de Langes Allé. Dagl. 12-18. Til 1. dec.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her