Note
Læsetid: 3 min.

UDSTILlING

Kultur
14. november 1996

Malmø byder p.t. på to seværdige udstillinger: I Rooseum kan man frem til den 15. dec. se udstillingen Maleri - det udvidede felt med deltagelse af kontroversielle kunstnere som Jessica Stockholder, Paul McCarthy, Uta Barth, Diana Thater, Rudolf Stingel, Remy Zaugg og Luc Tuymans. Og i Malmö Konsthall kan man til og med den 26. januar 1997 se udstillingen Betong med deltagelse af de tre billedhuggere Miroslaw Balka, Antony Gormley og Anish Kapoor.

Ferdinand Hodler var en schweizisk maler med det ene ben placeret i det nittende århundredes symbolisme og det andet i det tyvende århundredes modernisme. Udstillingen Vejen til mesterværket viser 90 værker af kunstneren fra abstrakte idéskitser over udforskende kompositions-, rytme- og figurstudier til olieskitser og færdige malerier. Det er første gang, man viser hans værker på en separatudstilling i Skandinavien.
Køge Skitsesamling. Åbner på lørdag. Ti.-sø. 11-17. Til 16. febr. 1997.

Freddie En stor udstilling med sene værker af kætteren i dansk billedkunst, Wilhelm Freddie, åbner søndag i Arken. Museum for Moderne Kunst. Her kan ses 96 værker fra 1957-1995, der viser hans vej fra surrealismen til hans helt egen udgave af modernismen: Geometrisk kropsmodernisme? Samme sted åbner i morgen udstillingen Skriget/The Scream, der viser ung, nordisk installations- og videokunst, kurateret af Kim Levin. Blandt danske deltagere kan nævnes Gitte Villesen, Peter Land, Hans Hamid Rasmussen, Jes Brinch og Henrik Plenge Jakobsen, Ingar Dragset & Michael Elmgreen m.fl. Udstillingen kan ses indtil den 2. jan. 1997.
Skovvej 100 Ishøj. Ti.-sø. 10-17, on. 10-22.

Ordet blev kød er titlen på en udstilling med fire kunstnere, der arbejder figurativt med menneskeskikkelsen: Arne Haugen Sørensen, Erik Heide, Svend Wiig Hansen og Anders Kirkegaard deltager.
Holmens Kirkes Kapelsal. Ma.-fr. 9-17, lø. 9-12 og søn. 11:30-16. Til 30. nov.

Layer 1 er en spektakulær skulpturudstilling med deltagelse af Jesper Martinus Christensen, Ellen Hyllemose, Karina Mosegård, Tina Maria Nielsen, Nynne Livbjerg og Rikke Ravn Sørensen.
Vestergade 12 A, 1. sal. 2. baggård. Ti.-fr. 12-18, lø.-sø. 10-16. Til 6. dec.

Udstillingen Forb!lleder? - ti års offentligt byggeri sætter udråbstegn ved inspirerende offentlige bygningsværker, men også spørgsmålstegn ved mindre bemærkelsesværdige huse, opført af det offentlige i de sidste ti år. Udstillingen fokuserer på æstetik og økonomi og stiller spørgsmålet, hvad borgerne får for deres skattepenge, når det offentlige er bygherren. Den er kurateret af Informations arkitekturanmelder Allan de Waal.
Meldahls Smedie på Holmen. Philip de Langes Allé. Dagl. 12-18. Til 1. dec.

Granit-skulptøren, japaneren Jun-Ichi Inoue, der har boet på Bornholm i en menneskealder viser nye skulpturer, medens Anne Tholstrup viser nye arbejder på væggene i:
Galerie Asbæk, Bredgade 20. Ma.-fr. 11-18, lø. 11-16. Til 30. nov.

Den Frie er åbnet. I år deltager foruden den faste medlemsskare gæsterne Tine Borg, Helle Frøsig, Frans Jacoby, Hanne Nielsen, Anne Mette Ruge, Cai-Ulrich von Platen og Birgit Johnsen.
Den Frie Udstillingsbygning. Oslo Plads. Dagl. 10-17. Til 24. nov.

Den blå citron, kunstnersammenslutningen, er på banen igen efter en pause på 12 år. De 15 medlemmer, der bl.a. tæller Bent Karl Jacobsen, Børge Jørgensen, Anders Kirkegaard, Lisbeth Olrik, Arne Haugen Sørensen, Kai Lindemann, Seppo Mattinen m.fl. viser deres nye værker i Århus.
Århus Kunstforening af 1847. J.M. Mørksgade 13. Åbner i morgen kl. 17. Ti.-sø. 10-17. Til 15. dec.

Ursula Reuter Christiansen udstiller nye værker med titlen Nye øjne - ny hud.
Franz Pedersens Kunsthandel, Carolinelundsvej 47, Horsens. Åbner på lørdag 14-17. Ti.-sø. 13-17. til 29. dec.

Fornuft og følelse er som bekendt en filmatiseret roman af Jane Austen, hvis titel genanvendes på en udstilling, der viser dansk kunst i 1700-tallet. Udstillingen bygger på omfattende lån fra Statens Museum for Kunst og indgår i museet egen lille, udsøgte samling af 1700-tals kunst. Her kan ses værker af Abildgaard, Als, Juel, Saly, Wiedewelt m.m.fl. og der fokuseres på, hvordan oplysningstidens fornuftbetonede idealer trivedes side om side med romantikkens dyrkelse af følelserne og det sublime.
Åbner på lørdag. Vestsjællands Kunstmuseum, Storgade 9, Sorø. Dagl. 13-16. Til 19. jan.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her