Note
Læsetid: 3 min.

UDSTILlING

Kultur
7. november 1996

Charlottenborgs Efterudstilling viser også i år kunst inden for alle genrerne. 20 kunstnere, seks arkitekter og arkitekttegnestuer samt syv kunsthåndværkere er repræsenteret. Udstillingen kan ses fra på lørdag kl. 13-17.
Nyhavn 2, Dagl. 10-17. Tor. 10-19. Til 24. nov.

Udsigter hedder Sophienholms bidrag til Kulturbyåret. Billedhuggeren Kirsten Lockenwitz har fået i opdrag at kuratere en udstilling, der udmærker sig ved, at alle kunstnerne har et unikt kunstnerisk sprog. Deltagerne er Ane Mette Ruge, Torben Ebbesen, Viera Collaro, Thomas Bang, Margrethe Sørensen, Freddie A. Lerche og Thorbjørn Lausten.
Nybrovej 401, Lyngby. Ti.-sø. 11-18. Til 29. dec.

PROMS III i Brandts Klædefabrik i Odense med har deltagelse af ti unge kunstnere, heriblandt kunstnerfænomenet Superflex. Hvert andet år viser Kunsthallen en udstilling med titlen PROMS, der hentyder til det engelske 'promising'. De to foregående har været yderst seværdige. Foruden PROMS III kan her (fortsat) ses Skønheden og udyret. 125 års brydninger i dansk skulptur som led skulpturfremstødet i anledning af Den Danske Banks 125 års jubilæum.
Brandts Klædefabrik, Odense. Ti.-sø. 10-17.

Memento Metropolis er en udstilling om længslen efter det Ny med fokus på storbyen i det 20. århundrede, der har fungeret som center for al nytænkning og innovativ aktivitet. Udstillingen er site specific, d.v.s. skabt til det fabelagtige gamle el-værk, som inddrages fra kælder til kvist. Vi ser Henrik Nordbrandt vandre gennem storbyens terrains vagues, vi opsøger et helt bibliotek, hvor bøger kan byttes efter vægt, og i kælderens labyrintiske gange mister vi orienteringen. En stor installation af stole, skabt af østrigeren Martin Kippenberger, er kronen på værket. Denne fænomenale udstilling er kurateret af Annesofie Becker og Willie Flindt.
Turbinehallerne, Adelgade 10. Kbh. Ti.-sø. 10-17. Til 15. dec.

Årets mærkeligste - og mest skæve - udstilling, som ikke er nogen udstilling, er Lars von Triers iscenesættelse: Psykomobile #1:Verdensuret i Kunstforeningen, en blanding af dilettantkomedie og installationskunst. Et halvt hundrede skuespillere med hver deres sociale karakter beboer og færdes mellem kunstforeningens 19 værelser, som har fået tildelt roller som soveværelse, kontor, sygestue osv. Men indenfor karaktertegningen sker der svingninger dikteret af myrer, som ved deres transmitterede vimsen hen over New Mexicos terracottafarvede jord aktiverer farvesignaler i værelserne og humørændringer hos skuespillerne. Det er en live-forestilling, hvor man selv involveres.
Kunstforeningen, Gl. Strand 48, Kbhvn. Ti.-sø 14-17. Til 1.dec.

Enki Bilal er ikke traditionel billedkunstner, men tegneseriernes mest originale og intelligente tegner. I sin tegneseriekunst kommenterer denne fransk-jugoslaviske kultfigur tidens store 'ismer og Østeuropas turbulente udvikling i nyere tid. Udstillingen omfatter en statue, dekorationer, videofilm samt originaltegninger af Bilal.
Det Kulørte Bibliotek. Krystalgade 15 Kbvh. Ma.-fr. 10-19, lø. 10-14. Til 16.11.

NEMO, Drømmen om det ny menneske, eller Mennesket med de udskiftelige dele er overskrifterne til en udstilling i Nikolaj. Kan mennesket befri sig fra sin arv og styre sit liv via teknologi og manipulation? Vor ambivalente situation illustreres af kunstnere som Orlan, der lader sig omforme ved plastiske operationer, Stelarc, som har opfunder Den tredje arm, Nancy Bursons computermennesker, Larry Millers genetik, Lise Nellemanns virksomhedsstrukturer og Niels Bondes skoleerindringer, der konfronterer naivitet og kontrol.
Skulle man have trang til at drømme sig bort fra disse fremtidsvisioner har Morten Skriver og Christian Skeel med 29 dufte i 29 krukker i Øvre Galleri leveret stoffet. Titlen er Babylon, hvor alle dufte mødtes, og krukkerne er skabt af Den Kongelige Porcelænsfabriks kunstnere.
Nikolaj, Københavns Kommunes Udstillingsbygning. Daglig 12-17. Til 15.dec.

Pernille Kløvedal Helweg har illustreret Villy Sørensens novelle Blot en drengestreg. De 32 akvareller kan ses i Galerie Bossky, Vimmelskaftet 41B, Kbh. Ti.-fr. 12-17, lø. 11-15. Til 20. nov.

King Size er titlen på en ny udstilling i Tidsrum Maleri, det lille eksperimentarium for malerkunst, kan man se en ny udstilling, med ældre og yngre malere. Her eksperimenteres med de store formater af Jesper Christiansen, Ivar Tønsberg, Stig Brøgger og Peter Mandrup.
Gl. Kongevej 136 IV. Kbh. On-sø. 15-18. Til 6. dec.

Peter Carlsens hypermorsomme udstilling 'Villy vender tilbage' med et pop-maleri af Anker Jørgensen og andre berømte politikere, stramaj-puder med Villy-motiver m.v., kan ses frem til 30. nov. i Galleri Specta, Peder Skrams Gade 13. Kbh. Ti.-fr. 12-17:30. Lø. 11-14.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her