Note
Læsetid: 2 min.

TEATER

Kultur
19. december 1996

Lang dags rejse mod nat O'Neills evigtaktuelle familiekonflikt får aldrig nogen selvstændig nytolkning. I det ydre er forestillingen blevet et sært banalt arrangement for fire mennesker; der mangler simpelthen et lag mellem teksten og instruktionen. Ligesom der i Lars Juhls scenografi mangler noget mellem det emsigt naturalistiske stueinteriør à la Et Dukkehjem og de påstået surrealistiske vægge. Når forestillingen alligevel betager, er det takket være skuespillernes stædighed, først og fremmest Ghita Nørbys.
Instr.: Lars-Erik Liedholm/ Göran Graffman. Det Kgl. Teater, Nye Scene

Timmen när vi inte visste något om varandra Kim Brandstrup debuterer som træfsikker skuespilinstruktør af Peter Handkes 398 replikløse psyko-roller. Handkes idé er et ekstremt stykke systemdramatik; koreografen Brandstrups instruktion er naturligt baseret på personernes bevægelsesudtryk i en modigt poetisk stil, der flere steder også glider over i det religiøse. Ikke en ubetinget fantastisk forestilling, men een hvis tyste iscenesættelse rykker ved vores billede af, hvem og hvad der er normal(t)
Scen.: Stephen og Timothy Quay. Kost.: Bente Lykke Møller. Malmö Dramatiska Teater, Hipp, til 19. dec. samt 20. jan.-8. feb.

Peters Jul Den farefulde dramatisering af Krohns klassiker er lykkedes over al forventning - en forbløffende velsmagende socialbevidst amagermad !
Dram.: Martin Miehe-Renard og Søren Skjold. Instr.: Søren Skjold. Amagerscenen, Kbh., til 22. dec.

Nissen der ville være berømt Kim Fupz Aakesons ti år gamle forestilling fungerer fortsat fint i sin fabulerende stil mellem drøm og virkelighed - det største scoop er nissen selv.
Instr. oplæg: Anthony Michael. Scen.: Svend Hangaard. Comedievognen, Kbh., til 22. dec.

Massemordersken En fortællerig lille forestilling, der hele tiden handler om tilværelsens eksistentielle spørgsmål. George Tabori er som altid optaget af forholdet mellem magthaverne og individet og skønt instruktøren har valgt at præsentere teksten i et skærende moralsk lys er forestillingen absolut en chance for at kigge med ind i forfatterens groteske verden - klart og ligetil oversat af Per Brink Abrahamsen.
Instr.: Gitte Aagaard. Scen.: Poul Fly Pejdrup. Foyerscenen, Svalegangen, Århus, til 14. dec. samt 7.-25. jan.

Projekt Paradis Tre forskellige spil, fortalt i hver sin genre, med et mylder af sidehistorier om indvandrere fra Tyrkiet, Iran og Bosnien. Kirsten Thorup er mere epiker, end hun er dramatiker, hvilket er skønt nok, for det betyder, at hun fortæller håndfast og frygtløst. Eksperimentet har uvant autenticitet, men også distance, for kun få af de medvirkende amatørskuespillerne lever op til de skuespillermæssige krav.
Instr.: Peter Langdal. Scen.: Karin Betz. Edison, Frb., t. 21. dec.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her