Note
Læsetid: 2 min.

teater

Kultur
5. december 1996

-Atlantes I Kom De Bagfra's rejse op gennem tiderne er det fantasifulde billedridt nu standset op ved barokken - i hvert fald i programmet. I forestillingen er det reduceret til en blævrende billedsuppe, hvis hovedingrediens simpelthen er nøgne piger. Måske er performancegruppen bare ved at forlade teaterudtrykket for at glide helt over i den visuelle installations dramaturgiløse univers?
Koncept og instr.: Peter Holmgård. Kor.: Kamilla Wargo Brekling. Mus.: Peter Sørensen. Kost.: Ernalise Roysen. Kanonhallen, Kbh., til 12. dec.

Peters Jul Den farefulde dramatisering af Krohns klassiker er lykkedes over al forventning - en forbløffende velsmagende socialbevidst amagermad !
Dram.: Martin Miehe-Renard og Søren Skjold. Instr.: Søren Skjold. Amagerscenen, Kbhn., til 22. dec.

Nissen der ville være berømt Kim Fupz Aakesons ti år gamle forestilling fungerer fortsat fint i sin fabulerende stil mellem drøm og virkelighed - det største scoop er nissen selv.
Instr. oplæg: Anthony Michael. Scen.: Svend Hangaard. Comedievognen, Kbhn., til 22. dec.

Massemordersken En fortællerig lille forestilling, der hele tiden handler om tilværelsens eksistentielle spørgsmål. George Tabori er som altid optaget af forholdet mellem magthaverne og individet, og skønt instruktøren har valgt at præsentere teksten i et skærende moralsk lys, giver forestillingen absolut en chance for at kigge med ind i forfatterens groteske verden - klart og ligetil oversat af Per Brink Abrahamsen.
Instr.: Gitte Aagaard. Scen.: Poul Fly Pejdrup. Foyerscenen, Svalegangen, Århus, til 14. dec. samt 7.-25. jan.

Projekt Paradis Tre forskellige spil, fortalt i hver sin genre, med et mylder af sidehistorier om indvandrere fra Tyrkiet, Iran og Bosnien. Kirsten Thorup er mere epiker, end hun er dramatiker, hvilket er skønt nok, for det betyder, at hun fortæller håndfast og frygtløst. Eksperimentet har uvant autenticitet, men også distance, for de skuespillermæssige krav kan mange af de medvirkende amatørskuespillere ikke leve op til.
Instr.: Peter Langdal. Scen.: Karin Betz. Edison, Frb., t. 21. dec.

Julie, drøm og rus For den 33-årige Wolfgang Maria Bauer er tiltrækningen til Strindbergs univers blevet fatal. Groft sagt en fattig kopi, der ikke fungerer til trods for Alexa Thers fantasifulde forsøg på at få stykket til at leve, Rikke Juellunds scenografi, der næsten er pinligt klartseende i forhold til teksten, og skuespillernes brave kamp.
CaféTeatret , Kbh., t. 14 dec.

Dødt kød Knap nok teater i traditionel forstand - snarere et two-man-show: to farceklovner, der sprøjter sort humor, blodige tarme, afrevne lemmer ud over scene og publikum. Men bag grotesken: en vildtvoksende debat af den slags etisk råd drømmer om at få hele befolkningen engageret i - dødskriterier, spillet mellem medicin og teknologi, åbenhed eller fortielse omkring dræbersygdomme.
Af Jesper Hyldegaard. Instr.: Henrik Prip. og Peter Aude. Scen.: Kim Witzel. Dr. Dantes Aveny , Kbh., t. 14.dec.

The Scarlet Fingernail Trods Thomas Verall som oplivende revolutionært bekendtskab er London Toast Theatres tilbagevendende livtag med cabareten i år blevet til to tyndbenede timer.
Crazy X-mas Cabaret skrevet og instr.: Vivienne McKee. Scen.: Kirsten Brink. Mus.: Chr. Dahlberg. Det Ny Teater, Sceneriet, t . 25. jan.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her