Note
Læsetid: 2 min.

UDSTILlING

Kultur
12. december 1996

Memento Metropolis. S¢ndag er sidste chance for at se denne fabelagtige udstilling i det futuristiske el-værk, der er inddraget fra kælder til kvist. Husk en bog, som du kan få byttet med en anden efter vægt i det store bibliotek. I kælderens labyrintiske gange mister vi orienteringen, og værkerne flyder sammen med bygningen. Martin Kippenbergers store installation med stole er kronen på værket.
Turbinehallerne, Adelgade 10. Kbh. 10-17.

Nemo, Dr¢mmen om det ny menneske eller Mennesket med de udskiftelige dele er temaet for en udstilling med bl. a. den franske kunstner Orlan, der underkaster sig stribevis af plastiske operationer i ansigtet for at bekæmpe det medf¢dte, naturen, generne og Gud. Ansigtet er værket, operationsstuen er hendes atelier.
Dokumentationer af operationerne kan ses indtil på s¢ndag sammen med værker af Stelarc, som har opfundet den tredje arm, Nancy Burdon, der udstiller sine computermanipulerede mennesker, Larry Millers genetik, Lise Nellemanns virksomhedssrukturer og Niels Bondes skoleerindringer.
I Tårngalleriet kan man ryste den makabre konfrontation af sig ved at indånde 29 dufte, anbragt i 29 krukker. Duftene sender én op i de h¢jere luftlag.
Duft-installationen hedder Babylon og er skabt af Morten Skriver og Christian Skeel.
Nikolaj, Nikolaj Plads, Kbhvn. Dagl. 12-17.

Niels Bonde udstiller også vest for Storebælt. Det g¢r han sammen med Peter Rössell i:
Galleri Ægidius, Gråbr¢drestræde 5, Randers. Ti.-fr. 12-17, l¢. 10-13. Til 31. dec.

Auguste Chabauds (1882-1955) værker er relativt ukendte og har aldrig har været vist i Danmark. I en fauvistisk stil skildrede han Paris' myldrende liv i begyndelsen af århundredet. Man kan nu lære hans billeder at kende fra og med på l¢rdag på en omfattende udstilling i:
Kunstforeningen, Gl. Strand 48, Kbhvn. Ti.-s¢. 11-17. Til 16. feb. 1997.
nUrsula Reuter Christiansen og Henning Christiansen udstiller nye værker med titlen Nye øjne - ny hud.
Franz Pedersens Kunsthandel, Carolinelundsvej 47, Horsens. Ti.-s¢. 13-17. Til 29. dec.

Kunstens grønne top. En lang række kunstnere, heriblandt John Davidsen, Anita Viola Nielsen, Henrik Pryds Beck, Jette Arendal, Bent Karl Jacobsen, Henrik Have m.fl. udstiller imaginære juletræer. På mandag bliver der sat ord på træerne, når Peter Poulsen læser sin fortolkning af juleevangeliet. Ordene skylles ned med 'bløbb'.
Galleri Marius, Boldhusgade 4, Kbh. Ma.-fr. 12-18, l¢. 11-15. Slut s¢n. 22. dec. 11-17.

Kim Asbury og Michael Mørk viser malerier og papirarbejder i:
Galleri North, N¢rregade 7C, kld. Ti.-fr. 14-17, l¢. 11-16. Til 20. dec.
nVicky Steptoe viser 33 collager med titlen 'Fortællinger om de andre' i:
Galerie Bossky, Vimmelskaftet 41B (overfor GAD), København Ti.-fr. 12-17, l¢. 11-15. Til 22. dec.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her