Note
Læsetid: 1 min.

klassisk

Kultur
2. januar 1997

Jacob Gade prismodtagere Fire af dansk musiklivs talenter modtog i 1996 Gade-legatet. De præsenteres ved fire koncerter i januar på kunstmuseet i Humlebæk. Ved den første spiller fløjtenisten Ulla Millmann Jørgensen, der akkompagneres af Elisabeth Westenholz, nogle værker af Prokofjev og Franck, nemlig Sonate D-dur op. 94 og Sonate i A-dur. Ulla Millmann Jørgensen er uddannet på et af USA førende musikkonservatorier i Winston-Salem og har siden 1994 været ansat som solofløjtenist i Danmarks Radios Symfoniorkester.
Søndag kl. 14, Louisiana.

Warszawa Kammeropera opfører Rossinis komiske opera i to akter med det polske ensemble, der i fjor besøgte Aalborg. Ensemblet har 85 medvirkende. Handlingen foregår, som operafans ved, i Sevilla i 1700-tallet, hvor barberen Figaro bruger alle de kneb, han kan hitte på, for at grev Almavia kan få den underskønne Rosina. Der synges på italiensk.
Onsdag kl. 20, Aalborg Kongres & Kultur Center.

Schubert 200-året for Schuberts fødsel og 100-året for Brahms' død indledes af Sjællands Symfoniorkester med danse af de to komponister. Desuden spilles Dvorak og Johan Strauss. Orkestret dirigeres af Heinrich Schiff.
Lørdag kl. 16 i Hvidovre Medborgerhus. Mandag kl. 19.30 i Haarlevhallen. Tirsdag kl. 19.30 i Frederikssund Gymnasium. Onsdag kl. 19.30 i Nakskov Idrætscenter.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her