Læsetid: 2 min.

LIVE

Kultur
9. januar 1997

Suspected Hippies In Transit begår melodisk hippirock, som det kan høres på gruppens tredie album med den subtile titel New Shit.
To. d. 9., Stengade 30, Kbh.

Naked Rain kommer fra Sverige og spiller hård rock.
To. d. 9., Café Rust, Kbh.

Copenhagen Jazzhouse bygger torsdag "musikalsk bro mellem Buenos Aires og København". Guitaristerne Ernesto Snajer og Palle Winfeldt udgør tilsammen Guitarreros. De lader sig inspirere af hinandens kultur og begår verdensmusik. Duoen kan også nydes onsdag i Skive. Fredag byder Kristian Jørgensens "Foo Birds" på traditionelt swingende jazz med fra rytmekonservatoriet håndplukkede musikere. Lørdag improviserer Jan Gunnar Hoff med lyrisk finesse i front for sin kvintet præget af typisk norske klange. Onsdag er det Jan Kaspersens kvintet med Bob Rockwell på tenorsax, der forener "de gode jazztraditioner fra Monk og Ellington med dansk kreativitet anno 1997".
To. d. 9. til ons. d. 15., Copenhagen Jazzhouse, København
Ons. d. 15., Skive Jazzklub, Skive

Det er støjaften på Stengade når danske Grind - med deres andet album Creampetal på samvittigheden - går på scenen som en "afsøgende, velgørende, raslende og flænsende organisme, der rusker som en tyfon igennem kroppen". Støjrocken fortsætter med Obstinate Esther.
Fre. d. 10., Stengade 30, Kbh.

Twang spiller støjende, uortodoks, ja, ofte flabet, alternativ rock. Man finder mindelser om Pavement, Pixies, danske Death Tothe, folk og almindelig sindssyge. Taste Like Glue varmer op.
Fre. d. 10., Studenterhuset, Kbh.

Danske Closeminded leverer poppet grunge-rock og efterfølges af århusianske Kewpie Dolls, der begår "nedtonet støjrock".
Fre. d. 10., Husets Musikteater, Århus

Det er nationaltalent-weekend på odenseanske Rytmeposten. Fredag går københavnske Beyond Serenity på scenen med melodisk heavyrock efterfulgt af lokale Gung Ho, der har en tredjeplads i DM i Rock på samvittighed-en. Lørdag byder på Kashmir-coverbandet Papshmir, på Solemn, der dyrker hård metalfunk inspireret af Soundgarden, Red Hot Chili Peppers m.fl., og på Sister Hair, som spiller "Hair Style" med elementer fra grunge, pop, reggae, jazz, funk.
Fre. d. 10. & lø. d. 11., Rytmeposten, Odense

Christianias navnkundige spillested Loppen byder to dage i træk på Beach Party.
Fre. d. 10. og lø. d. 11., Loppen, Kbh.

Lassie Dino & Den gule Flyver holder afskedskoncert efter en karriere med egne sange og som fortolkere af sange fra Dansktoppen. Easy Listening.
Lø. d. 11., Husets Musikteater, Århus

Den danske kvintet Ransom blander stilarterne sammen og kommer ud på den anden side med symfonisk rock, der sidst har vundet dem semifinaleplads ved DM i Rock '96.
Tirsdag. d. 14., Café Rust, København.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her