Læsetid: 1 min.

TEATER

9. januar 1997

Master Class Terrence McNally affyrer med amerikansk tv-serieforudsigelighed alle kendte kriser fra Maria Callas' liv; mens Bodil Udsens frygtløse talent både har autoriteten og galskaben - og teknikken - til at spille denne operaens primadonna assoluta. Paradokset blir, at forestillingen aldrig tør vise omdrejningspunktet, den altopslugende lidenskab, hverken hos Callas eller Udsen.
Instr.: Daniel Bohr. Scen.: Chr. Friedländer. Betty Nansen Teatret t. 1.marts, derefter Århus Teater 13.-26. marts.

Lang dags rejse mod nat O'Neills evigtaktuelle familiekonflikt får aldrig nogen selvstændig nytolkning. I det ydre er forestillingen blevet et sært banalt arrangement for fire mennesker; der mangler simpelthen et lag mellem teksten og instruktionen. Ligesom der i Lars Juhls scenografi mangler noget mellem det emsigt naturalistiske stueinteriør a la Et Dukkehjem og de påstået surrealistiske vægge. Når forestillingen alligevel betager, er det takket være skuespillernes stædighed, først og fremmest Ghita Nørbys.
Instr.: Lars-Erik Liedholm/Göran Graffman. Det Kgl. Teater, Nye Scene

Massemordersken Fortællerig lille forestilling, der hele tiden handler om tilværelsens eksistentielle spørgsmål. George Tabori er som altid optaget af forholdet mellem magthaver og individ, og skønt instruktøren har valgt at præsentere teksten i et skærende moralsk lys, er forestillingen absolut en chance for at kigge med ind i forfatterens grotesk verden - klart og ligetil oversat af Per Brink Abrahamsen.
Instr.: Gitte Aagaard. Scen.: Poul Fly Pejdrup. Svalegangen, Århus, t. 25. jan.

Miss Saigon Vor tids Hair - en moralsk musical om den umulige forening af kærlighed og krig og en nutidsbearbejdning af Puccinis Madame Butterfly, der formår at sætte mennesket i centrum for storpolitikken. Musikken er ganske vist underlig tynd og instrumenteringen unødig tyndbenet, men Morten Grunwald har iscenesat uden omsvøb, og med Søren Launbjerg, Pernille Petterson og Søren Pilmarks eget grænse-
sprængende show er forestillingen ganske enkelt overvældende.
Af Boublil & Schönberg. Ovs.: Peter Laugesen. Scen.: Kentaur. Mus. led.: Svend Skipper. Østre Gasværk

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu