Note
Læsetid: 2 min.

Udstilling

Kultur
2. januar 1997

FAMA - INSTANT SAINTS er titlen på Kirsten Justesens nye udstilling, der opbygges successivt i løbet af de 51 udstillingsdage. Udstillingen er opkaldt efter rygtets gudinde Fama, og den appellerer både til øjet og til øret. Publikum opfordres til at være der både kl. 12.15, hvor der foretages en handling af rituel karakter og kl. 15.30, hvor orglet tages i anvendelse.
Nikolaj Udstillingsbygning. Dagl. 12-17. Til 16. feb.

Sindbilleder Asger Jorns ønske om at tilføje værker af bl.a. Edvard Munch, Carl Frederik Hill m.fl. til sin samling på Silkeborg Kunstmuseum nåede han ikke at realisere. Med Statens Museum for Kunsts udlån af værker af Strindberg, Munch, Ernst Josephson, Ludvig Karsten, Aksel Jørgensen og Jerichau kompenseres der delvis for dette, og Jorns egne værker sættes nu i et nordisk, ekspressionistisk perspektiv.
Silkeborg Kunstmuseum. Ti.-fr. 12-16, lø.-sø. 10-17. Til 2. feb.

Auguste Chabauds værker er relativt ukendte og har ikke tidligere været vist i Danmark. I en fauvistisk stil skildrede han Paris' myldrende liv i begyndelsen af århundredet. Senere blev han naturalist. Man kan nu lære hans billeder at kende på en omfattende udstilling i:
Kunstforeningen, Gl. Strand 48. Ti.-sø. 11-17. Til 16. feb. 1997.

Franske mesterværker fra Matisse til Picasso er sendt på landsturné. De er udlånt af Statens Museum for Kunst til:
Århus Kunstmuseum, Høegh Guldbergsgade 2, Århus. Ti.-sø. 10-17. Til 9. mar. 1996. Åbner i morgen.

Corners udstilling omfatter i år værker af 27 af sammenslutningens medlemmer foruden af de tre ny medlemmer: grafikeren Aksel Jensen, fotografen Kirsten Klein og tegneren Will Eisner. Gæsterne er keramikeren Mette Augustinus Poulsen og grafikeren og keramikeren Jens Bohr. Som en udstilling i udstillingen vises også H. C. Andersens tegninger og klip.
Charlottenborg. Dagl. 10-17. On. 10-19. Til 19. jan.

Ferdinand Hodler (1852-1918) var en schweizisk maler, der dels tilhører det nittende århundredes symbolisme og dels det tyvende århundredes modernisme. Udstillingen Vejen til mesterværket viser 90 værker af kunstneren fra abstrakte idéskitser over udforskende kompositions-, rytme og figurstudier til olieskitser og færdige malerier. Det er første gang, man viser hans værker på en separatudstilling i Skandinavien.
Køge Skitsesamling. Ti.-sø. 11-17. Til 16. feb.

Picasso og Middelhavet Udstillingen er forlænget en uge til den 26. januar. Indtil nu har 210.000 mennesker set den.
Louisiana, Humlebæk. Ma.-sø. 10-17, on. 10-22.

Fornuft og følelse er en udstilling med omfattende lån fra Statens Museum for Kunst, der indgår i museets egen lille, udsøgte samling af 1700-tals kunst. Her kan ses værker af Abilgaaard, Als, Juel, Saly, Wiedewelt m.m.fl. Udstillingen visualiserer, hvordan oplysningstidens fornuftsbetonede idealer trivedes side om side med romantikkens dyrkelse af følelserne og det sublime.
Vestsjællands Kunstmuseum, Storgade 9, Sorø. Dagl. 13-16. Til 19. jan.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her