Note
Læsetid: 1 min.

KLASSISK

Kultur
20. februar 1997

Den Jyske Opera opfører operetten Greven af Luxenbourg af Franz Lehár. Medvirkende: Den Jyske Operas Kor og dansere, og operaens Operetteorkester. Tre unge sangertalenter, som alle synger i Den Jyske Opera Kor, medvirker for første gang i større solistroller: Lone Rasmussen, Robert Bøgelund Nielsen og Mikkel Thorning.
I aften kl. 20 i Musikhuset Aarhus. Derefter på landsturné frem til 24. april.

Poulencs opera Dialogues des Carmélites (Karmeliterindernes samtaler) kan De endnu nå at opleve på Det kgl. Teaters Gamle scene. François Rochaix har instrueret, Jan Latham-Koenig dirigerer. Scenografien er udført af Robert Dahlstrom. Michael Melbye synger rollen som Marquis de la Force, Catherine Dubosc synger Blanche.
I aften kl. 20 på Det Kgl. Teater. Spilles sidste gang mandag den 24.2.

Andy Pape får et nyt værk uropført med Radiosymfoniorkestret. Orkestrets forrige chefdirigent, Leif Segerstam, dirigerer værket Concerto Grosso. Derudover spilles Zemlinskys Die Seejungfrau og Bachs/Schönbergs Præludium og fuga for orgel (orkestreret af Schönberg).
I aften kl. 20 i Radiohusets Koncertsal.

Musica Ficta under Bo Holten markerer 500-året for komponisten Johannes Ockeghems fødsel. Det sker i form af en koncertrække, hvor vokalensemblet Musica Ficta opfører værker af renaissance-mesteren. I forbindelse med koncertrækken indspiller gruppen de to messer Missa prolationum og Missa da Requiem for plademærket Naxos. Oplev musikken live i den kommende uge.
Søndag kl. 14 i Kastelskirken.

Vokalgruppen Concentus Vocalis fra Wien gæster København og synger værker af Wolfram Wagner (Traum), Mendelssohn-Bartholdy (Liturgiske stykker for dobbeltkor). Efter pausen en række satser af 200-års jubilaren Franz Schubert.
Tirsdag kl. 20 i Glyptotekets Festsal.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her