Læsetid: 2 min.

LIVE MUSIK

Kultur
13. februar 1997

LIVEMUSIK

**B

Sophia - guitaristen og sangeren Robin Proper-Sheppard's nye projekt efter opløsningen af The God Machine - er på en mindre danmarks-tourne, hvor numre fra det skrabede, knugende elegiske og nyligt udsendte album Fixed Water vil blive præsenteret. Er man allerede på bølgelængde med sortrandede lo-fi-foreteelser som Mojave 3 og Mazzy Star er Sophia et must - nye lyttere anbefales dog kraftigt til at stige på. Til koncerterne i København og Århus er der opvarmning fra danske Luxus, i Ålborg fra Tritonus.
To. d. 13., Stengade 30, Kbh., fre. d. 14., Husets Musikteater, Århus, Lø. d. 15., 1000 Fryd, Ålborg.

Pat Travers, den canadiske blues-orkan - der bl.a. har arbejdet sammen med legender som Willy Dixon, Ray Charles og Johnny Winter - gæster Fyn og Jylland, hvor han vil dele ud af sine eminente solo-gaver og tænde op under materialet på hans seneste CD Looking Up.
To. d. 13., Husets Musikteater, Århus, Lø. d. 15., Rytmeposten, Odense.

Engelske Morcheeba, som debuterede med albummet Who Can You Trust? sidste år, byder på deres særegne blanding af trip hop-rytmer og stærke iørefaldende melodier - en cocktail, der er i sync med tiden.
Fre. d. 14., Vega, Kbh., Ma. d. 17. Husets Musikteater, År-hus.

Gallon Drunk er navnet på det hæsblæsende og ovenud velspillende London-outfit, der sidste år satte Stengade 30 i København på den anden ende. De er nu i Danmark igen for at byde på lækkerbidder fra deres fjerde og til dato mest formfuldendte album In The Long Still Night. Her blandes svejende basgange med skurende guitarpiskeri og forsanger James Johnston's nikotinbelagte, pletvis frådende vokal i et sonisk output, der leder tankerne hen på Nick Cave & The Bad Seeds og bysbørnene Tindersticks. Sidstnævnte står i øvrigt i gæld til Gallon Drunk's hornblæser Terry Edwards, som har medvirket på flere af denne gruppes numre og tourne'er.
Lø. d. 15., Stengade 30, Kbh., Sø. d. 16., 1000 Fryd, Ålborg.

John Scofield, Jon Christensen og Palle Danielsson - tre af jazz'ens absolutte verdensstjerner - har efter en pause på næsten 6 år genoptaget samarbejdet. De gæster både den jyske og sjællandske hovedstad med deres medrejsende strygerensemble som led i en større skandinavienstourne.
Ma. d. 16., Aahus Konserthus, Ti. d. 17., Copenhagen Jazz-house.

Triphopppens førstemand Tricky - kendt for de skelsættende og stilskabende album-produktioner Maxinquaye, Nearly God og den seneste genremæssigt omkalfatrende og klaustrofobisk raspende Pre millenium Tension - gæster København og Århus. Hans opvarmning til Polly Harvey forrige år stjal næsten billedet - alene er han i stand til at dope og tryllebinde en hel koncertsal.
Tirs. d. 18., Ridehuset, Århus. Ons. d. 19., Vega, Kbh.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her