Læsetid: 2 min.

LIVE MUSIK

Kultur
3. april 1997

John Cale den legendariske sangskriver, som sammen med Lou Reed udgjorde motoren i Velvet Underground, er med sit band på klubturné i Danmark. Cale, der på mange måder har virket som katalysator for avantgarderocken og punken, er kendt som en karismatisk performer. Og så er det desuden kendetegnende for ham, at være bevågen overfor nye talentfulde grupper. Som support har han derfor valgt belgiske The Sands, der spiller en guitar- og keyboard-domineret rockstil med reference til Buffalo Tom og The Triffids.
Torsdag den 3., Lille Vega, København, fredag den 4., Rytmeposten, Odense, lørdag. den 5., Husets Musikteater, Århus.

The Orb - ambient technoens pionerer - der nu også er begyndt at flirte med drum'n' base-feel trykker deres spek-takulære show af. Der kan både lyttes og danses.
Fre. d. 4., Store Vega, Kbh.

Rosa Mota fra england henter inspiration hos bl.a. Charles Bukowski og AC/DC og disker op med en bister, kompromisløs støjrock, der ligger langt fra britpoppens kælne toner.
Fre. d. 4., Husets Musikteater, Århus.

Catherine fra Chicago har et nært forhold til Smashing Pumpkins idet Billy Corgan producerede deres debutalbum. Siden er endnu to langspillere kommet til, hvori en blanding af psykedelisk glam og surf-rock klones med hjemmelavede lydeffekter. Interessant er det, at guitaristen fra Urge Overkill også skulle være med ved denne koncert, der endvidere byder på opvarmning fra Michelle Van Dyke (USA). Alt i alt en aften i elektricitetens tegn.
Fre. d. 4., Rust, Kbh.

Scandinavian Rec. Night er overskriften på techno-arrangementet, der byder på acts fra kunstnere, som netop er tilknyttet dette engelske! pladeselskab. Live-delen består at sprød minimal-techno fra Sugar Experiment Station og Stephen Brown. On turnables optræder Christian Vogel, Neil Landstrumm og Mathew Smith - alle fra england - samt vores egen håbefulde dj Bjørn Svin, der har flere udgivelser bag sig på labels som Mainline, Multiplex og April. Der vil selvfølgelig også være chill out room, smart bar og masser af hed lys i vente.
Fre d. 4., Pakhus 11, Kbh.

Mother Superior er et af Sveriges stærkeste bud på hjernevridende garage-rock. Gruppen har affinitet til navne som Iggy Pop og Fugazi, hvilket skulle kunne tale for sig selv.
Lør. d. 5., Rytmepost, Odense.

Cradle Of Filth den engelske black metal-gruppe, der hærger de alternative hitlister, og som eksponeres heftigt i de toneangivende metal-blade, er i fuld gang med deres Rape And Ruin Of Europe-tour. Et frådende, vampyrisk show kan forventes.
Tirs. d. 8., Husets Musikteater, Århus.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her