Note
Læsetid: 2 min.

LIVEMUSIK

Kultur
15. maj 1997

•Yellowbellis præsenterer materialet fra sin nys udsendte debut-CD, Air Mail, stærkt præget af de sidste tyve års amerikanske guitarrock.
To. d. 15, Loppen, Kbh.
•Souvenirs er en dansk duo, der i den grad lever op til de tre S'er: Charme, selvsikkerhed og lækkert hår. Derudover laver de noget af det lifligste og fineste popmusik i Kongeriget, som desuden får en ganske anden dimension på scenen.
To. d. 15, Rust, Kbh.
•Morphine er en amerikansk trio fra Boston, som benytter sig af to basguitarer og en saxofon til at frembringe en af scenens mere personlige udtryk. Trioen er P.J. Harveys erklærede yndlingsorkester.
To. d. 15, Lille Vega, Kbh.
•Club [pro'tæst] præsenterer denne fredag en flok svenske friller, der som Serial Cynic giver et sæt, der lyder som Jesus Lizard iført Courtney Loves hullede trusser. Aftenens andet indslag er ligelegedes fra Sverige, kalder sig Theu Nooners og gør sig i melodisk indie-rock med bizarre indfald og besynderlig humor.
Fr. d. 16, Stengade 30, Kbh.
•Düreforsög har fået blændende anmeldelser for deres spritny debut-CD, Knee, og nu er det tid at præsentere det hektiske, men checkede materiale for den undrende danske offentlighed.
Fr. d. 16, Pumpehuset, Kbh + lø. d. 17, Pitstop, Kolding.
•Real Time fra Århus blandede trip hop, jungle og post-rock på deres debut-CD, udsendt sidste år. Nu spiller de materialet live, udvidet til sekstet med blandt andre Kæv Gliemann på keyboards samt både trompetist og trombonespiller.
Fr. d. 16, Studenterhuset, Kbh.
•Cranes er et britisk bror-søster foretagende, der gør sig i melankolsk, molpræget og æterisk drømmepop, som måske ikke er så forfærdelig in for tiden, men som ikke desto mindre besidder en dragende skønhed.
Lø. d. 17, Lille Vega, Kbh.
•Napoleon Solo var et af 80'ernes bedste danske livebands, og blev sidste år gendannet med original besætning. Gruppen præsenterer sin kompetente blanding af ska og soul på sin gamle hjemmebane Musikcaféen, iført det helt rigtige 60'erkluns.
Lø d. 17, Musikcafén, Huset, Kbh.
•Sweetheart + Karkkiautomaatii er henholdsvis Finlands førende støjenhed med klar inspiration fra Captain Beefheart og Velvet Underground subsidiært en flok finnere, der gør sig i halvnørdet amerikansk inspireret folkpop. Altsammen møgfinsk og finurligt og weekendens absolutte must.
Lø. d. 17, Stengade 30, Kbh. + sø. d. 18, 1000Fryd, Ålborg.
•Irish Night fra klokken 17 til langt ud på natten med navne som Desy Adams & Martin P'Hare, Mark Dignam, Celtic Swing, Irelantic, Wilde Oscars og Fintan Judge & Lars Kruse.
Lø. d. 17, Ridehuset, Århus.
•Grabowski startede som trommeslager hos bl.a. Lars H.U.G., men med hans fabelagtige dansksprogede CD, Underligere End Kærlighed, hvorpå han endvidere varetager vokalen, må han betragtes som én af de allermest lovende navne p.t.
Ons. d. 21, Rust, Kbh.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her