Note
Læsetid: 2 min.

LIVEMUSIK

Kultur
7. maj 1997

Speaker Bite Me, som netop har udsendt det skævtvredne og meget kompetente mini-album Recorded, er ugens uundgåelige støjrock-oplevelse.
I aften, Stengade 30, Kbh.
Cranes har, fra debuten Self Non Self i '89 til den nyligt udsendte Population 4, behersket en skarpsleben, stedvis frysende kold men aldelses forlokkende rockform med afsæt i gotik og industrial. Gruppen er The Cure's favoritband - og live kan den hurtigt blive dit!
I aften, Rytmeposten, Odense
Hoover har med cd'en A New Stereophonic Sound Spectacular etableret sig som Belgiens måske stærkeste bud på ny cross over. Med inspiration fra trip hop, techno, dub, industrial, folk og pop har gruppen opdyrket en soundtrack-lignende musik-afart, der sætter lyd til den indre billedstrøm. Hele tre Danmarks-datoer er afsat på Europa-turnéen.
I aften, Husets Musik Teater, Århus, tors. d. 8., Rytmeposten, Odense, fre. 9., Loppen Christiania, Kbh.
Pockets - seneste surf på den nye danske bandbølge - spiller klassisk pop med vægt på melodi og refrain.
Tors d. 8., Rust, Kbh, fre d. 9., Rytmeposten, Odense
Gangway, med popsmeden og Puls-værten Henrik Balling ved roret, fortsætter den landsdækkende That's Life-turné i det jyske.
Tors. d. 8., Studenterhuset, Ålborg, fre. d. 9., Blitz, Århus
Schwarzwald Library spiller deres første koncert efter udgivelsen af deres anden cd, den krasbørstige, pletvis psykedeliske Blurger.
Fre. d. 9., Studenterhuset, Kbh.
Rollins Band, der har den gennem-tatoverede, muskelsvulmende forfatter og tidligere Black Flag-dynamo Henry Rollins i front, gæster hovedstaden med metallisk, kropsvridende hardcore-rock. Nyt album Come In And Burn er netop udsendt.
Fre. d. 9., Store Vega, Kbh.
Rockshow '97 byder i år på et blandet program fra to scener: På den store kan bl.a. opleves den amerikanske kometgruppe Fugees, dansk rocks flagskib Psyched Up janis og den svenske soul-mester Eric Gadd. Lille scene byder primært på nye danske pop-navne, herunder Ibens, Lovebites, Momb og Clara Thomas.
Lør. d. 10., Gentofte Stadion, Kbh.
Ninja Tune Night hedder arrangementet, hvor grupper og dj's på London-plademærket af samme navn byder på hybridmusik i grænselandet hip hop, jazz og electronica. Øverst på plakaten er ingen ringere end The Herbaliser.
Lør. d. 10. Copenhagen Jazz House, Kbh.
Brand New Heavies er Englands ukronede funk-mestre. Med ny sangerinde i front og et dugfrisk album på gaden er gruppen bedre end nogensinde.
Søn. d. 11., Store Vega, Kbh.
Dreamtones er blå dansk rock med reference til såvel easy listening som Nick Cave & The Bad Seeds.
Ons. d. 14., Stengade 30, Kbh.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her