Note
Læsetid: 2 min.

LIVEMUSIK

Kultur
1. maj 1997

*Kongehuset og Faktaposen er to af de bedste bud på ny dansk hip hop. En svedig aften er i vente, når de to grupper lukker op for break beat-sækken og rækkerne af satiriske raps. Dansk technos største håb Bjørn Svin tager over med vinyl-grooves.
Tors. d. 1., Stengade 30, Kbh.
*Copenhagen Blues Festival og Internationale Blues Dage i Odense begynder i dag. På pogrammet er alt hvad hjertet begærer fra Paul Lamb til Koko Taylor.
Tors. d. 1. og elleve dage frem, udvalgte spillesteder, Kbh, tors d. 1. og tre dage frem, udvalgte spillesteder, Odense.

*Pernille Rosendahl træder op med sit all star band, der tæller medlemmer og gæster fra Dizzy Mizz Lizzy, Sort Sol, Deepfried Tuguma, Baal m.fl. - en aften i grænselandet trip hop/rock forventes.
Tors. d.1., kl. 22.00, Lille Vega, Kbh.

*Passion Orange er på turné med materialet fra den nyligt udsendte anden cd Happy. Bandet kom frem i slipstrømmen på grunge-bølgen, men har fundet en personlig rock-nerve, der har vakt genklang også udenfor Danmark.
Fre. d. 2., Musikhuset, Rønne, lør. d. 3., Rasmus Rask, Odense.

*Gangway har gennem et årti leveret ørehængende pop deluxe. Senest på gruppens 7.! fuldlængde-album That's Life, som d'herrer netop nu præsenterer på en omfattende danmarksturné.
Fre. d. 2., Angora, Åbenrå, lør. d. 3. Tante Olga, Randers.

*Klub Tidens Toneklang har to af tidens mest fortryllende danske pop-orkestre på plakaten: Mew, der netop har udsendt den fortættede og dragende debut A Triumph For Man med reference til Slowdive og Pale Saints - og Luksus, der, på deres unavngivne mini-album, har fabrikeret en drømmende, sfærisk og mildt støjende pop-afart i stil med Cocteau Twins.
Lør. d. 3., kl. 21.00, Lille Vega, Kbh.

*Olesen-Olesen - Greene-brødrene - serverer pop om provins og patos fra en af årets bedste dansksprogede plader Indenlands Udenbys.
Tirs. d. 6., kl. 21.00, Lille Vega, Kbh.

*The Aloof er et af Englands mest omtalte technofænomener. Har netop hittet med singlen One Night Stand, hvor gruppen blander acid house, trip hop og soundtrack-lignende momenter.
Tirs. d. 6., Loppen, Kbh.

*Speaker Bite Me, som tidligere bar navnet Murmur er ude med det støjende og grænsesøgende mini-album Recorded. Live er gruppen et af de mest velspillende nyere danske pop-foreteelser. Opvarmning kommer fra odc/ kikkert alias Piet og Sebastian fra dansk-tyske 18th Dye.
Ons d. 7., Stengade 30, Kbh.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her