Note
Læsetid: 2 min.

TEATER

Kultur
29. maj 1997

*Cirkusrevyen 1997 - kun tradition, ingen fornyelse. Her spilles som man spillede sidste år og året før, det handler ikke om pointer, og musikerne sidder og småfryser, fordi en del af dansenumrene foregår til præindspillet båndmusik. Og dansenumrene snakker vi slet ikke om. Hvor sjovt bliver det en almindelig dansk bakkeaften, hvor det er småkoldt, og hvor branderterne er søgt indenfor?
Tekster: Carl-Erik Srensen, Adam Price, Per Møller Holst o.a. Instr.: Steen Springborg. Scen.: Michael Puggaard-Müller.
*Ramt Boldhusteatrets forestilling om kræft - en fiktiv dokumentationsform som en slags scenisk collage, hvor personer dukker op og præsenterer deres problemer med den infame sygdom - kæmper med balancegangen mellem det originale og det banale. Som teaterforsøg både ærligt og vellykket og med en udstråling af oprigtighed - og alligevel endnu et eksempel på, hvor svært det er at fremtvinge god kunst af et uimodsigeligt budskab.
Tekster: Gelsted, Guldager, Damkjær, Roulund, Rauf og Segefjord. Instr.: Inger Rauf. Scen.: Nille Strønæs. Til 31. maj
*Montana Helt anderledes kræs end Jens Martin Eriksens foregående manuskripter; interessen for familielivets nærkampe og den sprogligt vildtvoksende kynisk-komiske fantasi går igen, men en langt mere profileret dramatisk tæft er ny. Det store kup lokker, men der går kuk i det psykiske kit mellem to småtyve, en massagepige og en drømmende indadvendt datter. Måske bliver slutningen lidt tung, men ellers er Montana faktisk noget af det bedste teatret har præsenteret i denne sæson.
Instr.: Geir Sveass. Scen.: Maja Ravn. Aalborg Teater, Lille Scene, t. 7. juni
*Lovestory Mændene drømmer macho på Mungo Park og drømmer først og fremmest om kvinden - den uovertrufne steg, som alle andre mænd vil score. Men Lovestory er en historie om kærligheden, når den holder op, sådan imod ens vilje. Af slapstick og Hamlet-syner, psykosnak og slagsmål, Skatteøen og skovtur i ubesværet miks fremstår en håndfuld fascinerende portrætter af skæve eksistenser. En insisterende afdækning af mandeuniversets aktuelle action-ideal, der kunne have heddet: kussetyvens uredigerede machomareridt.
Tekst og instr.: Lars Kaalund. Scen.: Mungo Park. Mungo Park i Allerød t. 31. maj

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her