Note
Læsetid: 2 min.

TEATER

Kultur
22. maj 1997

•Ramt Boldhusteatrets forestilling om kræft - en fiktiv dokumentationsform som en slags scenisk collage, hvor personer dukker op og præsenterer deres hårrejsende problemer med den infame sygdom - kæmper med balancegangen mellem det originale og det banale. Som teaterforsøg både ærlig og vellykket og med en udstråling af oprigtighed - og alligevel endnu et eksempel på, hvor svært det er at fremtvinge god kunst ud af et uimodsigeligt budskab.
Tekster: Gelsted, Guldager, Damkjær, Roulund, Rauf & Segefjord. Instr.: Inger Rauf. Scen.: Nille Strønæs. Til 31. maj
•Montana Helt anderledes kræs end Jens Martin Eriksens foregående manuskripter; interessen for familielivets nærkampe og den sprogligt vildtvoksende kynisk-komiske fantasi går igen, men en langt mere profileret dramatisk tæft er ny. Det store kup lokker, men der går kuk i det psykiske kit mellem menagen af småtyve, en massagepige og en drømmende indadvendt datter. Måske blir slutningen lidt tung i sit tragiske tableau, men ellers er Montana en næsten ren glæde - faktisk noget af det bedste teatret har præsenteret i denne sæson.
Instr.: Geir Sveass. Scen.: Maja Ravn. Aalborg Teater, Lille Scene, til 7. juni
•Lovestory Mændene drøm-mer macho på Mungo Park og drømmer først og fremmest om kvinden, hende den uovertrufne steg, som alle andre mænd vil gøre hvad som helst for at score. Men Lovestory er en historie om kærligheden, når den holder op, sådan imod ens vilje. Af slapstick og Hamlet-syner, psykosnak og slagsmål, Skatteøen og skovtur i ubesværet mix, fremstår en håndfuld fascinerende portrætter af skæve eksistenser. En insisterende afdækning af mandeuniversets aktuelle action-ideal, der kunne have heddet: kussetyvens uredigerede machomareridt.
Tekst&instr.: Lars Kaalund. Scen.: Mungo Park. Mungo Park i Allerød til 31. maj
•Englemageren Handler, som det sig hør og bør i moderne finkultur, om angst, destruktion og ubodelig ensomhed - i Århus. En sygejournal med lys og musik, hvor teksten ville have vundet ved beskæring - forestillingen er mindst en halv time for lang. Scenografien er flot og fantasifuld og skuespillernes indsats gør ind imellem forestillingen underholdende og morsom, men handlingen er tung og teksten ligeså.
Af Erik Kjær Larsen. Instr.: Lasse Dehle. Scen.: Per Victor. Svalegangen, Århus, til 24. maj
•De Salige Venteværelset som dramatisk grundsituation handler for danseren, digteren Elo Sjøgren - Jens August Schades charmerende arvtager, om det poetiske møde. Ranke, næsten uindtagelige Julie Carlsen og Olaf Johannesen, bøddel og offer på en gang, kredser i let og poetisk dans omkring store emner, instrueret med varme og verve - og med en underfundig humor. Som ikke-planlagt repertoiredel en uvant spontan generøsitet fra DKTs side.
Instr.: Madeleine Røn Juul. Det Kgl. Teater til 26. maj

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her