Note
Læsetid: 2 min.

TEATER

Kultur
7. maj 1997

Montana Helt anderledes kræs end Jens Martin Eriksens foregående manuskripter. Interessen for familielivets nærkampe og den sprogligt vildtvoksende kynisk-komiske fantasi går igen, men den langt mere profilerede dramatiske tæft er ny. Det store kup lokker, men der går kuk i det psykiske kit i menagen af to småtyve, en massagepige og en drømmende indadvendt datter. Måske blir slutningen lidt tung i sit tragiske tableau, men ellers er Montana faktisk noget af det bedste teatret har præsenteret i denne sæson.
Instr.: Geir Sveass. Scen.: Maja Ravn. Aalborg Teater, Lille Scene, til 7. juni
Lovestory Mændene drømmer macho på Mungo Park og drømmer først og fremmest om kvinden - hende den uovertrufne steg, som alle andre mænd vil gøre hvad som helst for at score. Men Lovestory er en historie om kærligheden, når den holder op, sådan imod ens vilje. Af slapstick og Hamlet-syner, psykosnak og slagsmål i ubesværet miks fremstår en håndfuld fascinerende portrætter af skæve eksistenser. En insisterende afdækning af mandeuniversets aktuelle action-ideal.
Tekst og instr.: Lars Kaalund. Scen.: Mungo Park. Mungo Park i Allerød til 31. maj
Englemageren Handler, som det sig hør og bør i moderne finkultur, om angst, destruktion og ubodelig ensomhed - i Århus. En sygejournal med lys og musik, hvor teksten ville have vundet ved beskæring - forestillingen er mindst en halv time for lang. Scenografien er flot og fantasifuld, og skuespillernes indsats gør ind imellem forestillingen underholdende, men handlingen er tung og teksten ligeså.
Af Erik Kjær Larsen. Instr.: Lasse Dehle. Scen.: Per Victor. Svalegangen, Århus, til 24. maj
De Salige Venteværelset som dramatisk grundsituation handler for danseren, digteren Elo Sjøgren om det poetiske møde. Ranke, næsten uindtagelige Julie Carlsen og Olaf Johannesen, bøddel og offer på en gang, kredser i let og poetisk dans omkring store emner, instrueret med varme og verve - og med en underfundig humor. Som ikke-planlagt repertoiredel en uvant spontan generøsitet fra Det Kongelige Teaters side.
Instr.: Madeleine Røn Juul. Det Kgl. Teater, til 26. maj
På herrens mark Civilisationens bagside og menneskehedens forråelse spøger langs de sønderbombede jernbanespor i Steve Tesichs borgerkrigsdrama - et stykke, hvis roller er bedre end dets historie. Henrik Koefoed mestrer både det komiske og det tragiske, det følelsesfulde og det barske; makkerskabet med Søren Sætter-Lassen er nyt og overrumplende. Iscenesat i en ligefrem og usentimental mandejargon og rammende tolket i Carsten Kristensens scenografi, der næsten er mere interessant end stykket.
Ovs.: Bo Green Jensen. Instr.: Kim Bjarke. Baron Bolten, DKT, til 17. maj
Privatliv i provinsen Intrige- og forvekslingskomedie og teater om teater - et fælt moderne værk. Stykket fik succes på Broadway i 1995, i Århus går det trægt. Skuespillerne slider og sveder, men finder aldrig melodien. Hvilken lettelse, når det er forbi.
Af Ken Ludwig. Instr.: Piv Bernth. Århus Teater Scala

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her