Note
Læsetid: 2 min.

LIVEMUSIK

Kultur
26. juni 1997

*Melted puster luft under hårsækkene med piskende metallisk hardcore, hvorefter dj jazz 'n' d. James overtager scenen med toner for de danselystne.
I aften, Rust, Kbh.
*Skagen Festival byder for 27. gang på fire dages folke- og vise-musik i alle afskygninger. Torsdag er festivalens traditionelle aften med skavboen Martin Lykke, hollandske Drie Teiten og den 'rablende gale nordjyske entertainer og musiker' Ib Grønbech på programmet. Herefter følger tre dage med et varieret udbud af grupper og solister spændende over de forrygende reels- og jigs-formidlende skotter Deaf Shepherd, technoficerede, ålborgensiske Sorten Muld og viselegenden Sven-Bertil Taube samt en mængde andre.
Fra i dag til og med søn. d. 29., Skagen.
*Copenhagen Jazz House klør ufortrødent på i denne ellers så markante festivaltid. I weekenden kan man således både stifte bekendtskab med Celso Mendes Group, hvor jazz og Brasil mødes og den swingende, bluesy og souljazzede Kjeld Lauritzen-trio med Ann Farholt som det vokale centrum.
Fre d. 27. og Lør. d. 28., Copenhagen Jazz House, Kbh.
*Miguel Poveda - 'drengen der synger som en gammel mand' - træder op med sin følelsesfulde og eksperimenterende moderne flamenco, der bl.a. er blevet brugt af den anerkendte spanske filminstruktør Bigas Luna.
Lør. d. 28., kl. 20.00, Vega, Kbh.
*Midtfyns Festival tyvstarter med en række mindre navne onsdag. Herefter følger fire dages non-stop-rock for de etablerede, hvor David Bowie må betragtes som det absolutte hovednavn skarpt forfulgt af den australske, pladeaktuelle stadiongruppe INXS og den tidligere Police-forsanger Sting, der på sine seneste udgivelser har bevæget sig væk fra den rene rock og henimod et mere sammensat udtryk med elementer fra jazz, bozza og gospel.
Ligaen herunder er repræsenteret af en blandig af unge himmelstormere og gamle kendinge. Anbefalsesværdige er den skotske popgruppe Texas med Sharleen Spiteris' smukke røst i front, den kropsvridende soul-funk-gruppe med det umulige navn Jamiroquai, de amerikanske metalmaskiner Biohazard, Type O Negative og Megadeth, new grave-fænomenerne Mansun og Placebo, hardcorelegenden Henry Rollins og ikke mindst dansk rocks flagskib Sort Sol. Endvidere er der givet plads til nationale gennembrud som Ibens, Kashmir, Straws, Kongehuset og mange, mange flere samt sikre magneter i Sanne-Hanne-Anne-klassen. Desværre er Jazz-hop-fænomenet Fun Lovin' Criminals og australske Midnight Oil taget af plakaten og vil blive erstattet af henholdsvis Jim Rose Circus Sideshow og Faithless.
Ons d. 2. til og med søn. d. 6., Ringe.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her