Note
Læsetid: 2 min.

LIVEMUSIK

Kultur
5. juni 1997

*Miya Masaoka bevæger sig fra klassisk japansk musik til fri avantgarde med sin japanske harpe - en koto - der tilføjes nye klangverdener ved hjælp af elektronik. Anker - Poulsen - Friis er en fri-improvisationgruppe, der denne aften har indkaldt den svenske free form-trommeslager Raimond Striid.
To. d. 5., Copenhagen Jazz-house, Kbh.

*Olesen-Olesen består af brødrene Olesen, der tidligere var kernen i Greene, men nu har investeret deres lyriske poptalenter i deres helt private, dansksyngende duo.
To. d. 5., Café Rust, Kbh.

*Bana Do Pelô, Gil Félix & Axé Brasil samt New Brazilian Quartet med Regina Brasil er tre helt eller delvist brasilianske orkestre, der markerer åbningen af Vega Ball-room. Banda Do Pelô er del af African Bahia-popmusikken, der inkorporerer afrikansk reggae og rytmik fra den religiøse kult Candomble. Félix & Bra-sil er et dansk-brasiliansk orkester, der blander brasiliansk samba og jamaicansk reggae. New Brazilian Quartet er ligeledes dansk-brasilianske og henter inspiration og repertoire fra moderne brasiliansk musik.
Fre. d. 6., Vega, Kbh.

*Schwarzwald Library har på deres andet album Bluger vist sig som et af de mere originale guitarrock-orkestre i Danmark. Vi befinder os i det mere hårdtslående hjørne, hvilket ikke forhindrer gruppen i at skabe melodier og harmonier af yderst personligt, ofte overrumplende tilsnit.
Fre. d. 6., Stengade 30, Kbh.

*Honey Is Cool er svenskere og formår - som så mange fra vort broderfolk - at formulere et nationalt egensindigt svar på den melodiøse, tidligere så alternative guitarrock fra Storbrittanien.
Fre. 6., Rytmeposten, Odense

*Stilen R Profilen leverer københavnsk hiphop, som det senest har kunnet høres på albummet Kommer når vi kommer. Stå-drengene er en kendt dansk rap-konstellation hvis identitet først afsløres på aftenen.
Fre. 6., 1000Fryd, Aalborg

*Luksus er en lyrisk, dansk kvartet, der spiller rigt forsirede guitarpopsange inspireret af blandt andre Cocteau Twins og benådet af Lises drømmende skønsang.
Fre. d. 6., Loppen, Kbh.

*Hvid Sjokolade, M@lk de Koijn, Kølig Kaj, Sund Fornuft, MC Clemens, Japaf og Takt & Tone. Jo, dansk hiphop har for tiden seriøs medvind, og denne dag på Amager, hvor genren har mange tro svende, kan man danne sig et rimelig godt indtryk af hvad der rører sig lige over og under overfladen.
Lø. d. 7., 5-øren, Kbh.

*Grupo Clave er et 11 mand højt orkester, der spiller cubansk salsa.
Lø. 7., Copenhagen Jazzhouse, Kbh.

*Son Volt spiller swingende, amerikansk roots- og folkrock i familie med opløste Uncle Tupelo, som flere af medlemmerne også kommer fra.
Ons. d. 11., Loppen, Kbh.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her