Læsetid: 2 min.

SCENE

Kultur
5. juni 1997

*Dage på toppen Det perfekte menneske? En medieperson efter tidens trend. Noget at stræbe efter? Ikke rigtigt - ifølge Jokum Rohde, der ikke er tynget af den store fremskridtstro, men hvis fremstilling af et forbløffende forudsigeligt forløb alligevel (og trods voldsomme problemer med at hive pragtoplæg sikkert hjem) former sig som en satirisk leg med teatermaskinen. Og i særdeleshed med Kanonhallens muligheder, godt sekunderet af Christian Friedländers scenografiske pragtstykke.
Instr.: Charlotte Sachs Bostrup & Michel Castelholt. Får 302 t. 17. juni

*Direkte i dørken Klassisk cabaret med begavede sange og dialoger fra den ægteskabelige slagmark - udspillet mellem Gunvor Reinberg og Henrik Weel. Reinbergs tekster flyder let, er moderne og mundrette og rammer ind i imellem ind i brilliante rim. Godt selskab, professionel underholdning og en stak fine sange.
Mus.: Stuart Goodstein. Café Liva, t. 12. juli

*Mit geni Besynderligt stykkemiks - pæn Panduro & pinefuld Pinter - om de vel-etablerede 40-årige med ungdomsenergien bag sig og paranoia og livsangst forude. Desværre er historien gjort afhængig af alle mulige ekstraintriger og derfor har instruktionen flere steder mistet grebet om spillestilen, der hele tiden knækker. Bedst lykkes et for scenografen at præsentere en helhed.
Af Susan Fazakerley. Instr.: Bina Hjort. Scen.: Brita Fogsgåed. Teater Ludi på Nørrebros Teater t. 6. juni

*Cirkusrevyen 1997 - kun tradition, ingen fornyelse. Her spilles, som man spillede sidste år og året før, det handler ikke om pointer, og musikerne sidder og småfryser, fordi en del af dansenumrene foregår til præindspillet båndmusik. Og dansenumrene snakker vi slet ikke om. Hvor sjovt bliver det en almindelig dansk bakkeaften, hvor det er småkoldt, og hvor branderterne er søgt indenfor?
Tekster: Carl-Erik Srensen, Adam Price, Per Møller Holst o.a. Instr.: Steen Springborg. Scen.: Michael Puggaard-Müller.

*Montana Helt anderledes kræs end Jens Martin Eriksens foregående manuskripter; interessen for familielivets nærkampe og den sprogligt vildtvoksende kynisk-komiske fantasi går igen, men en langt mere profileret dramatisk tæft er ny. Det store kup lokker, men der går kuk i det psykiske kit mellem menagen af småtyve, en massagepige og en drømmende indadvendt datter. Måske blir slutningen lidt tung i sit tragiske tableau, men ellers er Montana en næsten ren glæde - faktisk noget af det bedste teatret har præsenteret i denne sæson.
Instr.: Geir Sveass. Scen.: Maja Ravn. Aalborg Teater, Lille Scene, t. 7. juni

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her