Note
Læsetid: 2 min.

TEATER

Kultur
26. juni 1997

*Kraka og Regnar Lodbrog Frækt og overraskende at have en klog og snarrådig kvinde som central skikkelse i årets vikingespil. Motivet er hævn, og Bent Nørgaard - een af landets mest erfarne, når det gælder store amatørproduktioner - står for både dramatisering og instruktion af Saxos historie. Nørgaard tager højde for det positive i situationen: op mod 200 medvirkende, en kæmpescene, stor natur, stor tradition, samt det vanskelige at de medvirkende er amatører. En flot, men ikke glad forestilling - ingen finder sig i noget. Er det så svært at forstå vor tids bandekrige mellem mc-klubberne?
Scen.: Jan Wessel. Mus.: Anders Koppel. Vikingspillene i Frederikssund, t. 6. juli
*Hjørring revyen 1997 Succes'en må være stensikker, skønt 25-års jubilæet i nogen grad lever på nostalgien, på visse gamle velprøvede numre og rutiner. Henrik H. Lund og Flemming Jensen er næsten alene om at trække tekst-læsset, og første akt er temmelig tynd, mens anden akt strammer bedre til. Den faste 'sponsor-blok' forløser faktisk ensemblet Per Pallesen, Ann-Mari Max Hansen, Søren Hauch Fausbøll, Donald Andersen og Jeannette Binderup-Schultz' fælles kræfter bedst, men selvfølgelig er der fine stunder undervejs.
Dir. og instr.: Per Pallesen. Vendelbohus
*Ørkenens sønner II
Fisse - fisse - fez - fez
Ørken-drømme - ses - ses
Topløs-Pilmark - flot - råt
Fjumre-Kofoed - snot - godt
Fjerte-Reher- puh- ha
Harem-Olsen - hov - sa
Tekst og indstud.: Sønnerne. Bellevue Teatret t. 20. juli, derefter turné
*Helsingør Revyen 1997 En revy om helt grundlæggende komiske sammenstød. Gang på gang kørt langt hinsides det forudsigelige, langt ud over kanten. Med sikker smag har Lisbet Dahl raget til sig af skuespillere - Thomas Mørk, Ditte Gråbøl, Claus Ryskjær og Henrik Lykkegaard - som tør give los og gå planken ud. Ud til det punkt i det farligt-tomme rum, hvor revy mødes med farce. Det er frem på sæderne for at give sig selv lov til at skrige af grin.
Tekst: Carl-Erik Sørensen, Peter Møller-Holst m. fl. Scen.: Klaus Kristensen. Helsingør Sommerteater t. 30. aug.
*Mogenstrup Revyen Årets trio - Mette Marckmann, Finn Nielsen og Jacob Morild - kan det hele. Synge og parodiere, ikke mindst sig selv. Ændre karakter med markant minut-præcision og bide sig fast i deres numre med en indædthed, der løfter historiernes personer ud af det uendelige pointeræs. Hvorved de gør flere af teksterne bedre, end de i virkeligheden er. Arne Forchammer har instrueret med præcision og i et vederkvægende kvikt tempo; alligevel er der for mange numre, der hverken vil noget særligt - eller kan noget særlgt.
Test: Instruktøren, Jesper Malmose o.a. Kapel: Jørn Bonde. Mogenstrup Kro t. 6. sept.
*Direkte i dørken Klassisk cabaret med begavede sange og dialoger fra den ægteskabelige slagmark - udspillet mellem Gunvor Reinberg og Henrik Weel. Reinbergs tekster flyder let, er moderne og mundrette og rammer ind imellem brilliante rim. Godt selskab, professionel underholdning og en stak fine sange.
Mus.: Stuart Goodstein. Café Liva, t. 12. juli.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her