Note
Læsetid: 2 min.

UDSTILLING

Kultur
12. juni 1997

*Nimrud og Ninive British Museum i London har sendt dele af sin samling af skatte fra det gamle Assyrien, nu Irak, på en verdenstourné, som er endt i Nationalmuseet. Paladserne i krigerkongernes Nimrud og Ninive, som blomstrede mellem 900 og 600 f. Kr., blev udgravet af en englænder i midten af 1800-tallet. Udstillingens kerne er en serie store relieffer af alabast. Assyrernes kunst er hård og præcis med stærk markering af linier og konturer. Temaerne signalerer et brutalt militærdiktatur. Kulturen udslettedes med Ninives fald i 606. Katalog med gengivelse af samtlige værker.
Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, Ti-sø. 10-17, ons. 10-21. Til 7.9.

*I Dianas hellige lund er titlen på en arkæologisk udstilling på Glyptoteket af udgravninger og fund fra en 2000 år gammel helligdom ved Nemisøen i Italien. Skulpturer og votivgaver er dels fra egne samlinger, dels lånt i udlandet.
Ny Carlsberg Glyptotek, Dantes Plads. Ti-sø.10-16, mandag lukket. Til 31.8.

*Havebilleder på Sophienholm er en smuk hyldest til det danske landskab og danskernes haver med hovedvægt på tiden omkring århundredeskiftet. Arrangøren Hans Edvard Nørregård-Nielsens definition af 'have' er meget bred, men resultatet er en række herlige billeder med Fynboerne i centrum og opmærksomheden rettet mod Alhed Larsen og Anna Syberg. Sted og timing er perfekt.
Sophienholm, Nybrovej 401. Dagl. 11-17, to. 11-21 med omvisning 19,30. Til 3.8.

*Kastrupgård, som ved flere lejligheder har vist repræsentanter for 80'ernes heftige maleri i Tyskland følger linien op med en udstilling af Rainer Fettings arbejder på papir. Akvareller med hilsen til van Gogh, Gauguin og Mark Rothko og smukke landskaber med Noldesk glød viser dog mere tilbage end frem.
Kastrupgårdsamlingen, Kastrupvej 399, Kastrup. Ti-sø. 14-17, ons.19-21, ma.lukket. Til 3.8. I samarbejde med Von der Heydt-Museet,Wuppertal.

*Veksølund har atter i år slået staldportene op til den traditionelle skulpturudstilling. De fleste af de 22 kunstnerne er stamgæster og repræsenterer grundstammen i de sidste 30-40 års dansk kunst.
Veksølund, Kirkestræde 6, Veksø. Ti-fr. 13-17,lø-sø 10-17, ma.lukket. Til 21.sept.
*Skulptur er også tema for en udstilling i Galleri Susanne Ottesen. Til musik af komponisten Henning Christoffersen har Bjørn Nørgård skabt en Nadver af gips, glas og lys og hans gamle elev Martin Erik Andersen et gådefuldt værk. Dertil kommer, som trøst for dem, der ikke p.t. flanerer i Venedigs Giardini, eksempler på den danske Biennaledeltager, Kirsten Ortweds arbejde.
Galleri Susanne Ottesen, Gothersgade 49. Ti-fr. 10-13, 14-18, lø. 11-15. Til 5.7

*Jorn for Folket er titlen på en inspirerende præsentation i Nordjyllands Kunstmuseum af Asger Jorns arbejder 1935-72. Kunstneren Erik Steffensen har iscenesat ukonventionelt og helt i egen regi, men med stor sans for den uforudsigelige Jorn. To temperamenter i clinch.
Nordjyllands Kunstmuseum, Ålborg. Ti-sø. 10-17. Lukket mandag, dog ikke i august. Til 24.8.

*Og Jorn går igen i Randers Kunstmuseums stort anlagte udstilling af Cobra-kunst i dansk privateje: De skjulte Cobraer. Udstillingen som har været åben en månedstid kan ses til 27.7.
Randers Kunstmuseum, Stemannsgade 2, Randers. Ti-sø.ll-17.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her