Note
Læsetid: 2 min.

LIVEMUSIK

Kultur
24. juli 1997

*Langelandsfestivalen - der vanen tro præsenterer sig selv som 'Danmarks Største Havefest', for lissom at slå streg under hyggen - kører på syvende år, og har på den korte tid opnået at blive Danmarks tredjestørste med godt 20.000 betalende gæster. Der ligges mindst lige så meget vægt på hygge, komfort og hensyn til børnefamilier som på det musikalske, der præsenterer en del udenlandske navne, hvoraf mange dog er hentet op af mølposen og er blevet støvet af for nostalgiens skyld: Steve Harley & Cockney Rebel havde deres storhedstid for over 20 år siden, Mike Flowers Pops gør sig i updateret easy listening, mens engelske Donovans karriere vel kulminerede for små 30 år siden. Desuden præsenteres to tidligere Doors-medlemmer i form af trommeslageren John Densmore og guitarist Robbie Krieger, og vokalen varetages af Berry Oakley, Jr., søn af Allman Brothers bassisten Berry Oakley. Eneste kontemporære navn er canadiske Alannah Myles, der gør sig i sådan noget Sanne Salomonsen-agtig rock, piger med hår på brystet. Hele den danske træfsikre garde stiller op, lige fra rædsler som Shu-Bi-Dua og Danser Med Drenge til nytilkomne Sorten Muld og ibens. Der i mellem ligger navne som C.V. Jørgensen, Johnny Madsen, Michael Falch, mens ung dansk rap præsenteres af Hvid Sjokolade og Den Gale Pose.
To. d. 24 til sø. d. 27, Rudkøbing.
*Blues Traveler har i USA opnået pladesalg i millionklassen, men har ind til videre ikke gjort det store indtryk her til lands med deres kompetente, men også temmelig anonyme bluesrock, som dog har ansatser til modernitet. Gruppen giver en sjælden klubkoncert på Københavns mindste spillested.
To. d. 24, Rust. Kbh.
*Lars Blach Kvartet består udover kapelmesteren selv på guitar af vibrafonisten Bent Clausen, bassisten Peter Hansen og trommeslager Mikkel Find. Kvartetten spiller swingende og melodisk jazz, og der er her mulighed for at høre den klingende konstellation, guitar og vibrafon udgør.
To. d. 24, fr. d. 25 og lø. d. 26, Copenhagen JazzHouse.
*5-Øren præsenterer denne søndag først og fremmest den svenske soulpop-konge Eric Gadd, der de sidste par år har knoklet for at opnå et gennembrud her til lands. Han går på kl. 17:15. Traditionen tro åbnes entresluserne kl. 13, og klokken 14 oplader den danske debutant Shirley sin stemme, efterfulgt af en anden debutant kl. 15:30 i form af den fotogene Ann-Louise. Ballet lukkes kl. 19 med vores allesammens Sanne Salomonsen, der i hvert fald ikke på nogen led kan kaldes debutant.
Sø. d. 27, Amager Strandpark.
*Grand Moff spiller deres debutkoncert. Musikken er svær at sætte i bås, men vi er ovre i funkens hårdtpumpede rige. Der kan lyttes, men bør danses. Den trend fortsætter natten igennem ved DJ Sir Lancelot og DJ Affelou, som spiller fed funk fra 70'erne så grammofonerne gløder.
Ons. d. 30, Copenhagen JazzHouse.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her