Note
Læsetid: 3 min.

TEATER

Kultur
10. juli 1997

*Cirque Plume Mens Riis er udlånt til Frankrig, låner vi årets store cirkusbegivenhed i Paris med mere end 200 udsolgte forestillinger. Al cirkusfornyelse kommer i disse år dernedefra - Archaos, Cirque O og Cirque Invisible - og Cirque Plumes 12 artister er ligesom kollegerne, vi har set de foregående somre, multikunstnere, der gaber over hele registret fra akrobatik og artisteri til fransk music hall, laterna magika, poesi og surrealisme.
International sommerscene ´97. Bellahøj cirkusplads, Kbh., fra 1o. - 17. ds.
*Le Cid/Sejrherren. Kan uvedkommende dramatik blive til godt teater ? Måske. Det kræver bare en frygtelig masse anstrengelser, som ret beset havde været bedre anvendt på replikker, der er aktuelle eller nærværende. Corneilles fra 1636 er hverken det ene eller det andet, så - bortset fra Hella Joofs talenteksponering og Marianne Nilssons muntre klokkekjoler til hele ensemblet - virker det uforståeligt, at Grønnegårds Teatret har valgt at fejre deres genopståen med sådan en omgang tragi-komisk cid !
Instr.: Hans Rosenquist. Ovs.: Jens Smærup Sørensen. Kunstindustrimusæets gård, t. 17. aug.
*Hjørring revyen 1997 Succes'en må være stensikker, skønt 25-års jubilæet i nogen grad lever på nostalgien, på visse gamle velprøvede numre og rutiner. Henrik H. Lund og Flemming Jensen er næsten alene om at trække tekst-læsset og første akt er temmelig tynd, mens anden akt strammer bedre til. Den faste ´sponsor-blok´ forløser faktisk ensemblet Per Pallesen, Ann-Mari Max Hansen, Søren Hauch Fausbøll, Donald Andersen og Jeannette Binderup-Schultz´ fælles kræfter bedst, men selvfølgelig er der fine stunder undervejs.
Dir.&instr.: Per Pallesen. Vendelbohus
*Ørkenens sønner II
Fisse - fisse fez - fez
Ørken-drømme - ses - ses
Topløs-Pilmark - flot - råt
Fjumre-Kofoed - snot - godt
Fjerte-Reher- puh- ha
Harem-Olsen - hov - sa
Tekst&indstud.: Sønnerne. Bellevue Teatret t. 16. aug., derefter turné
*Helsingør Revyen 1997 En revy om helt grundlæggende komiske sammenstød. Gang på gang kørt langt hinsides det forudsigelige, langt ud over kanten. Med sikker smag har Lisbet Dahl raget til sig af skuespillere - Thomas Mørk, Ditte Gråbøl, Claus Ryskjær & Henrik Lykkegaard - hvis humor og timng ligner hendes og - som hun - tør give los og gå planken ud. Ud til det punkt i det farligt-tomme rum, hvor revy mødes med farce. Det er frem på sæderne for at give sig selv lov til at skrige af grin.
Tekst: Carl-Erik Sørensen, Peter Møller-Holst m. fl. Scen.: Klaus Kristensen. Helsingør Sommerteater t. 30. aug.
*Mogenstrup Revyen Årets trio - Mette Marckmann, Finn Nielsen & Jacob Morild - kan det hele. Synge og parodiere, ikke mindst sig selv. Ændre karakter med markant minut-præcision og bide sig fast i deres numre med en indædthed, der løfter historiernes personer ud af det uendelige pointeræs. Hvorved de gør flere af teksterne bedre, end de i virkeligheden er. Arne Forchammer har instrueret med præcision og i et vederkvægende kvikt tempo; alligevel er der for mange numre, der hverken vil noget særligt - eller kan noget særlgt.
Test: Instruktøren, Jesper Malmose o.a. Kapel: Jørn Bonde. Mogenstrup Kro t. 6. sept.
*Direkte i dørken Klassisk cabaret med begavede sange og dialoger fra den ægteskabelige slagmark - udspillet mellem Gunvor Reinberg og Henrik Weel. Reinbergs tekster flyder let, er moderne og mundrette og rammer ind i imellem ind i brilliante rim. Godt selskab, professionel underholdning og en stak fine sange.
Mus.: Stuart Goodstein. Café Liva, t. 12. juli

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her