Note
Læsetid: 2 min.

Bognyt

Kultur
22. august 1997

Det er ærefuldt men lavtlønnet at være forlagsredaktør. Det konstateres endnu engang i det seneste nummer af Magisterbladet.
Men den ny teknologi truer forlagsmonopolet. Udstyret med en stærk computer og et godt program laver flere og flere forfattere og forlagsredaktører selv deres udgivelser. Det samme sker i stigende grad på undervisningsinstitutionerne, skriver bladet.
Århundredets bøger
Den britiske boghandlerkæde Waterstone har lavet en undersøgelse blandt kunderne om, hvilke bøger, der er århundredets største. J. R. R. Tolkiens Ringenes herre kom ind som et flot nummer ét. James Joyces Ulysses blev kun nummer fire. Det kan man læse om i Literature matters fra The British Council, hvor det også berettes, at Graham Swifts Last Orders, der vandt årets Booker Prize, har stjålet både ideen og en stor del af formen fra William Faulkner. Imidlertid ser dette ud til at være Faulkners sidste chance for udødelighed. Den unge romanforfatter Jonathan Coe, der er medlem af dommerkomiteen ind-rømmede åbent, at han aldrig havde læst Faulkner, og Faulkner figurerer overhovedet ikke på listen over århundredets bøger.
Waterstone i byen
Bemeldte Waterstone har i øvrigt planer om at åbne en række engelske boglader i europæiske byer. Inden for de næste tolv måneder vil Waterstone dukke op i Madrid, Barcelona, München, København, Rom og Berlin. Kæden driver allerede boghandel i Paris, Amsterdam og Bruxelles.
Akademi-
performance
Det Danske Akademi fornyr sig. Den 20. september kl. 13 læser fire af Akademiets 20 råder op af egne værker i Boganis-salen på Rungstedlund. Forfatterne er Thorkild Bjørnvig, Jørgen Gustava Brandt, Inger Christensen og Klaus Rifbjerg. Det er første gang Akademiet, der har til huse på Rungstedlund, afholder et offentligt arrangement i eget domicil.
Storytelling
Den internationale storytelling-festival '97 finder ligeledes hovedsagelig sted på Rungstedlund. Den løber af stabelen fra den 4.9. til og med den 7.9. og programmet omfatter kel-tiske eventyr og myter, jamaicanske og caraibiske myter, samt norske folkeeventyr. Storytellerne er engelske Robin Williamsson, der akkompagnerer sig selv på harpe og synger egne sange. Jan Blake, der er af jamaicansk oprindelse, Grace Hallworth, der er født i Trinidad og Abbi Patrix, der trods sit norske emne er en af Frankrigs førende storytellers. Der vil blive lyttet opmærksomt fra det høje.
Kunstbøger
Fra den 23. august til den 20. september udstiller Københavns Hovedbibliotek bøger af en lang række danske kunstnere. I udstillingsperioden afholdes IFLA Konferencen i København. IFLA er en international sammenslutning af verdens biblioteksforeninger og -institutioner.
Redigeret af
Karen Syberg

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her