Læsetid: 2 min.

Bognyt

15. august 1997

Latinamerika i Århus Festuge

Århus Festuge, der i år har Latinamerika som tema, byder blandt meget andet også på en række litterære indslag.
*Den 29. august præsenterer Dr. phil. Claudio Bogantes, der er lektor ved romansk Institut i Århus, store latinamerikanske forfattere som Gabriel García Marquez og Pablo Neruda. At programmet præsenterer dem som socialrealister, må arrangørerne selv redegøre for. Foredraget holdes i Internationalt Kulturcenter, Ny Munkegade 13.
*Den 31. august er der i Aktivitets- og kulturcenter Huset, Vester Allé 15, oplæsning af to latinamerikanske forfattere og to danske ditto med tilknytning til Latinamerika. Fra Uruguay kommer Eduardo Galeano, kendt for det store trebindsværk Ildens erindring. Den anden latinamerikanske gæst, peruvianeren Renato Sandoval (f. 1957) er en af de væsentligste digtere i sin generation og har et større forfatterskab bag sig. Desuden har han oversat Karen Blixen til spansk.
De danske deltagere er digteren Thomas Boberg, der siden 1991 har været bosat i Peru samt Peter Legård Nielsen, der har rejst og arbejdet i Peru, hvor han hentede inspirationen til sin gennembrudsroman.
*Hovedbiblioteket i Mølleparken viser fra den 26. august til den 10. oktober et udvalg af bøger om Latinamerika.

For polyglotter
Det kongelige Bibliotek har udsendt en ny årgang af Dania Polyglotta, bibliotekets store årsfortegnelse over fremmedsproget litteratur i Danmark og udenlandsk litteratur med tilknytning til Danmark.
Oversigten over de udenlandske oversættelser af dansk skønlitteratur fylder ni sider og rummer både klassikere som En Landsbydegns Dagbog (oversat til engelsk med indledning af Margaret Drabble) samt bøger af eksempelvis Peter Høeg. Under bøger "med tilknytning til Danmark" er blandt andet registreret Ebelein og Habel: Die Olsenbande. Das Grosse Buch für Fans.

Erotisk Clod
Forfatteren Bente Clod har fået antaget en erotisk novelle til en antologi med kvinders erotiske tekster. Antologiens hedder Worlds Unspoken og udkommer på det ansete amerikanske forlag Random House.
Også det danske forlag Stokrose har interesseret sig for Bente Clods erotiske produktion, og det er resulteret i en lille bog, betitlet EX HIBITION. Sproget er engelsk. Bogen udkom 15. juli.

Forlagsfødselsdag
Forlaget Cicero fylder ti år. Samtidig flytter forlaget til nye lokaler i Kompagnistræde 18 i København. Fødselsdagen fejres med en reception for forretningsforbindelser og venner den 21. august.

Redigeret af Karen Syberg

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu