UDSTILlING
Thorvald Bindesbøll 1846-1908 - med undertitlen En pioner i dansk design er titlen på en udstilling, der viser mangfoldigheden i denne originale designers værk.
Museet på Koldinghus, Kolding. Dagl. 10-17. Til 23. nov.
*Helge Bertram viser otte malerier fra serien Spillets regler og Frede Christoffersen viser akvareller i:
Clausens Kunsthandel, Toldbodg. 9, Kbh. Ma.-lø. 11-17. Til 6. sep.
*Rum-tanke-tid-fordybelse-ob-jekt er de overordnede begreber for installationskunstneren Charlotte Jakobsen Szöts, hvis første separatudstilling markerer indvielsen af Galerie Susanne Højriis.
Bredg. 63, 1. sal. Kbh. Ti.-fr. 13-17:30. Til 20. sep.
*Århus Festuge:
Festugen byder på bl.a. udstillingen Børnemuseum Alt mellem himmel og jord fra Mexico, Fotokunst fra Latinamerika med 10 latinamerikanske fotografer samt en separatudstilling med den argentinske installationskunstner Graciela Sacco.
Kvindemuseet. Domkirkeplads 5. Århus. Åbner på lør. Dagl. 10-18. Efter festugen ti.-sø. 10-16. Til 28. sep.
Galleri Image viser en separatudstilling med foto-kunstneren Irene Torrebiarte fra Guatemala.
Toldbodg. 8, Århus. Lø.sø. 10-18, ma.-fr. 12-18. Efter Festugen ti.-sø. 13-17. Åbner lør.
Colombias Guld er en omfattende etonografisk udstilling med præcolumbianske kunstskatte fra Guldmuseet i Bogotá.
Aarhus Kunstmuseum. Udstillingen åbner på lørdag og kan ses frem til 26. okt. Dagligt 10-17. Efter Festugen lukket mandag.
*Poul Pedersen Den i Paris bosatte kunstner er ofte blevet kaldt 'Bogstav-Poul', men i sine nye malerier udvider han portrætkunst-genren.
Galleri Specta, Peder Skrams Gade 13, Kbh. Åbner i morgen 17-19. Ti.-fr. 12-17:30, lø. 11-14. Til 26. sep.
*Frans Jacobi viser på udstillingen Caribic en suite af fotogs, tegninger, video og lydom 21 tropiske nætter og diverse syner undervejs.
Stalke Galleri, Vesterbrog. 14A, Kbh. Ti.-fr. 13-18, lø. 11-14. Til 20. sep. Åbner i morgen 16-20.
*Kristian Dahlgård Larsen viser Nye skulpturer og Vibeke Tøjner malerier med titlen Landskabets hud. Erik A. Frandsen, Jesper Christiansen, Erik Steffensen og Lars Bent Petersen er gået på jagt i museets samling og udstiller dele af denne sammen med deres egne værker på udstillignens I modernismens labyrint. Alle tre udstillinger åbner i morgen kl. 16-18 på:
Esbjerg Kunstmuseum. Dagl. 10-16. Til 26. okt.
*Rhizom Galleri åbner i morgen 16-20 udstillingen double bind, der er curated af Staffan Schmidt og har deltagelse af en lang række danske og svenske kunstnere fra den danske samtidskunstscene som: Joachim Koester, Annika Ström, Maria Karlsson m.m.fl.
Mejlg. 51, mellembygn., 1. sal, Århus. Ma.-fr. 11-16, lø.-sø. 12-16. Til 21. sep.
nIben Dalgaard undersøger i installationen S.A.D. (Seasonal Affective Disorder) de gentagne depressive episoder, der hvert år hjemsøger depressive mennesker.
Galleri Søren Houmann, Borgerg. 36, st. Kbh. Ti.-fr. 13-18, lø. 11-14. Åbner i morgen kl. 16-19. Til 11. okt.
*Peter Bonnén viser mini- skulpturer i:
Galerie Asbæk, Bredg. 20, Kbh. Ma.-fr. 11-18. Lø. 11-16. Til 20. sep. Åbner i morgen.
*Gemalt in Köln er titlen på en udstilling med malerier af de to tyske kunstnere Günter Tuzina og Stephan Baumkötter.
Tidsrum Maleri, Gl. Kongevej 136 4. Kbh. On.-fr. 15-18. Til 26. sep.
*Knud Odde viser Ret nye ting på papir og lærred i det lille galleri:
Åhuset, Brogade 26, Køge. Åbner på lørdag kl. 11-17. To.-sø. 11-17. Til 5. okt.
KLASSISK
*Kirkemusik Vor Frelsers Kirke på Chritianshavn præsenterer middelalder-musik med kor- og ensemblemusik af ensemblet Linna Muusikud, Estland.
Lørdag den 30.8. kl. 11.
*Kunzen Den kommende professor ved Musikvidenskabeligt Institut i København, Heinrich Schwab, er specialist i den dansk-tyske komponist F. L. Æ. Kunzen. Schwabs arbejde med at hive komponistens musik frem af støvet har ikke været forgæves. Orkestre begynder at interessere sig for Kunzens musik. Nu opfører Radiounderholdningsorkestret Kunzens oratorium Skabningen Halleluja. Dertil Mozarts Symfoni nr. 25 og Kunzens Symfoni i g-mol
Lørdag den 30.8. kl. 19.30 i Tivolis Koncertsal.
*Det' for børn Der er instrumentværksted for børn i Musikhistorisk Museum i weekenden. Inger Hansen vil sammen med de tilstedeværende børn fremstille instrumenter af plastikspande, sugerør, snapseglas, skotøjsæsker m.m. - og spille sammen i et stoprt orkester. For børn fra 5-9 år.
Lørdag 30.8. kl. 14 i Musikhistorisk Museum, Åbenrå 30 i København.
*Ny musik Athelas ensemblet springer ud som Ensemble in residence i weekenden. Under dirigenten Giordano Bellincampi spiller musikerne værker af Holmboe, Nørgård og Stravinsky. Edith Guillaume er fortæller i Stravinskys Historien om en soldat.
Søndag den 31.8. kl. 20 i Radiohusets Koncertsal.
*Kammerkor Rejsen over Atlanten er temaet for Det Jyske Kammerkors festugekoncert. Koncerten tematiserer Columbus' rejse over Atlanten med ny musik fra Skandinavien og Latinamerika. På programmet står bl.a. en uropførelse af Jens Viggo Fjords Latinamerikansk suite for kor, guitar og percussion.
Tirsdag den 2.9. kl. 23 i Vor Frue Kirke, Aarhus.
*Maestro Viotti Radiosymfonikorkestret spiller næste koncert under dirigenten Marcello Viotti. Solist er Max Artved, obo. Værker af Nielsen, Mozart og Stravinsky.
Tirsdag den 2.9. kl. 20 i Radiohusets Koncertsal.
*Pigekvartet Arhus Unge Tonekunstnere præsenterer den unge strygekvartet AROS-kvartetten ved en koncert. Kvartettens medlemmer har tilknytning til Det Jyske Musikkonservatorium. De fire - Ida Lorentzen, Maj Kullberg, Dorthe Byrialsen og Anne Hall - spiller værker af Bo Gunge, Per Nørgård, Aulis Salinen, Vagn Holmboe og Henryk Górecki.
Onsdag den 3.9. kl. 20 i Skt. Johannes Kirke, Århus.
Live musik
*Tønder Festivalen byder for 23. år i træk på fire dages oplevelser i folkemusikkens tegn. Programmet er stort og dækker over flere genrevariabler: Eksempelvis den bluesinspirerede veteran Paul Lamb & The King Snakes, The Oysterband, der er gamle kendinge og som spiller 'folkrock with an edge' og den tidligere Lovin' Spoonful frontfigur John Sebastian og hans J. Band. Af navne herhjemmefra anbefales det kraftigt at dyrke det århusianske technofolk-ensemble Sorten Muld (se anmeldelse og interview på side 10 i dagens Information), den evigt forløsende entertainer Niels Hausgaard samt Etta Cameron og hendes gospelkor The Voices Of Joy. Som altid er der ud over musikken et utal af biaktiviteter at kaste sig ud i, og festivalledelsen melder om udvidede gastronomiske muligheder og bedrede forhold for kørestolsbrugere og gangbesværede.
Fra i dag til og med søn. d. 31., Tønder.
*Kong Den hollandske technomaskine spiller fra intet mere end fire scener og benytter et quadrophonisk lydsystem. En unik oplevelse funderet i mødet mellem heavyguitar og trommeloops er i vente.
Fre. d. 29., Loppen Christiania, Kbh.
*Cesaria Evora Passatvindens store sangerinde giver en eksklusiv koncert og byder på sin fine vægtning af portugisisk fado, afrikanske rytmer og brasilianske vibrationer.
Lør. d. 30., Vega, Kbh.
*Århus Festuge er i fuld gang og trakterer med en blandet landhandel af musikalske indslag. Blandt disse finder man bl.a. et technoarrangement, hvor de engelske dj's Simeon og Martin Aston vil massere med progressiv house og elektronica i breakbeat-sfæren. Salad er derimod en London-kvartet der gør sig i indie-pop i den støjende ende af guitarspektret. I front har gruppen den karismatiske MTV-starlet Marijne Van Der Vlugt.
Lør. d. 30. og Tirs. d. 2., Husets Mussikteater, Århus.
*Los Van Van er cubas førende ensemble. 19 mand, heriblandt fuld rytmegruppe, tre tromboner, to violiner og fire sangere, blæser taget af Copenhagen Jazz House.
Søn. d. 31., Copenhagen Jazz House, Kbh.
*Marky Ramone And The Intruders, der selvfølgelig tæller den legendariske Ramones-trommeslager, spiller grim og beskidt garage med tydelig reference til punk-rockens konger.
Ons. d. 3., Stengade 30, Kbh.
*Gluecifer er seneste skud på den hastigt fremvoksende skandinaviske punkrock-stamme. frontalpower og god melodiforståelse brænder sammen i den norske støjmaskine.
Ons. d. 3., Loppen Christiana, Kbh.
nAnne Clark, en af firsernes helt store kvindelige, musikalske begavelser, har bevæget sig indenfor et utal af stilarter på den eksperimenterende engelske indie-scene. Gå ikke glip af denne sjældne live-mulighed, der oven i købet er gratis!!
Ons. d. 3., Vega, Kbh.
Scenen
*Headbanger Pirrende mørke-togtur gennem en kolossal militærhal; et psykologisk inferno, der begynder med et par studerende og en universitetsopgave og slutter med personoptrævling, psykesmadring og lemlæstelse - og efter anseelige startvanskeligheder bliver forestillingen interessant.
Tekst&instr.: Thomas Trier. Musik: Øiwind Weingarde. Film&video: Susanne Friis. Teatret Veras Øje i Bygning 24, Dokøen, Holmen, bhn., t. 30. ds.
*Hotel - en dansetrilogi Aldrig har jeg overnattet på så hedt et hotelværelse...Marathon-forestilling fra Micado danse-ensemble med tempofyldte hotel-perversioner. Ikke de store udfordringer til de stærke dansere, men til genfæld er scenografien et raffineret rum for svedende sjæle.
Kor.: Mikala Bjornov Lage. Scen.: Kristian Vang Rasmussen. Dansescenen t. 29. aug.
*Helsingør Revyen 1997 En revy om helt grundlæggende komiske sammenstød. Med sikker smag har Lisbet Dahl raget til sig af skuespillere - Thomas Mørk, Ditte Gråbøl, Claus Ryskjær og Henrik Lykkegaard hvis humor og timng ligner hendes og som tør give los og gå planken ud.
Det er frem på sæderne for at give sig selv lov til at skrige af grin.
Tekst: Carl-Erik Sørensen, Peter Møller-Holst m. fl. Scen.: Klaus Kristensen. Helsingør Sommerteater t. 30. aug.
*Mogenstrup Revyen Årets trio, Mette Marckmann, Finn Nielsen og Jacob Morild, kan det hele - hvorved de gør flere af teksterne bedre, end de i virkeligheden er. Alligevel er der for mange numre, der hverken vil eller kan noget særligt.
Tekst: Instruktøren, Jesper Malmose o.a. Kapel: Jørn Bonde. Mogenstrup Kro t. 6. sept.